12 серпня 2022

Кавові бренди Tchibo та Davidoff підуть геть із росії

Кавові бренди Tchibo та Davidoff підуть геть із росії
1582

Німецька компанія Tchibo GmbH, один із найбільших виробників кави на світовому ринку, оголосила про вихід з росії. Контроль над місцевим підрозділом «Чібо СНД» перейшов до його гендиректора. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Права на виробництво кави під брендами Tchibo та Davidoff зберігатимуться в російських власників бізнесу до кінця 2022 року. Наступного року "Чібо" почне виготовляти каву під власною маркою.

До цього часу виробництво кави Tchibo та Davidoff велося на фабриці «Гранд-НН» у Нижегородській області за контрактом. Крім того, "Чібо" імпортувала продукцію, випущену за кордоном. Частка компанії на місцевому ринку оцінювалася у 2,6% у кількісному вираженні та у 1,6% у грошовому.

Експерти відзначають, що бізнес Tchibo на росії згасав протягом останніх років, і вихід німецької головної компанії з ринку може залишитися непоміченим. При цьому створити новий кавовий бренд без суттєвих інвестицій може виявитися майже неможливим завданням. Крім того, компанії доведеться домовлятися з імпортерами і чекати на постачання зерна в непростій ринковій ситуації.

Раніше з російського ринку пішов фінський бренд Paulig, який продав власні фабрики у Твері. Покупцем активів виступив голова Milagro Beverage Company Вікас Сої. На заводі триває випуск кави під брендом Paulig, але вже у вересні буде здійснено перехід на нову марку Poetti. Nespresso (входить до групи Nestle) пішов із росії ще у березні.

Читайте також: Purina зупинила виробництво та продаж кормів на росії

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також