15 вересня 2022

Україна — у топ-5 світових експортерів зерна

Україна — у топ-5 світових експортерів зерна
1501

Україна за підсумками сезону 2021/22 залишилася у десятці найбільших виробників основної зернової продукції у світі: по пшениці — 7-ма позиція, щодо ячменю — 4-та, за кукурудзою — 6-та. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Такі дані під час міжнародної агропромислової конференції навів керівник служби бізнес-проєктів ІА «АПК-Інформ» Андрій Купченко.

За його словами, також Україні вдалося зберегти статус одного з основних експортерів зерна, увійшовши до топ-5. Зокрема, з відвантажень пшениці Україна посідає 5-те місце у світовому рейтингу, за ячменем — 3-тє, за кукурудзою — 4-те.

Експерт зазначив, що на старті зернового сезону-2022/23 в Україні сформовано колосальні перехідні запаси зернових культур, які не є характерними для країни.

«Зокрема, за нашими оцінками, перехідні залишки пшениці в Україні станом на початок 2022/23 маркетингового року становили 5,3-5,5 млн т (в 1,5 раза перевищує аналогічний показник попереднього сезону), ячменю — 1,1 млн т (+14%), кукурудзи — 7,7 млн т (у 3,8 раза більше). Ці цифри чинять тиск на цінову кон'юнктуру та на ринкову ситуацію в цілому», — уточнив він.

Читайте також: Україна відкрила нові ринки для 10 груп агротоварів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також