06 жовтня 2022

Угорщина та Швеція лідирують у ЄС щодо зростання цін на виробництво модних товарів

Угорщина та Швеція лідирують у ЄС щодо зростання цін на виробництво модних товарів
1323

Угорщина та Швеція показали у серпні максимальне зростання промислових цін у Європі, зі збільшенням на 21,3% та 16,1% відповідно. Такі дані наводить Modaes із посиланням на дослідження європейської статистичної агенції Eurostat, повідомляє TradeMaster.UA.

У листопаді 2021 року модний сектор у Європейському союзі зафіксував зростання індексу промислових цін (Ipri) на 5,4% і з того часу показники лише зростають. У січні, лютому та березні виробництво модного одягу в регіоні було на 8%, 8,7% та 9,7% дорожчим, ніж у ті ж періоди попереднього року. Збільшення викликане зростанням цін на газ через конфлікт в Україні, збільшенням вартості сировини та транспортування.

З квітня інфляція продовжує швидко зростати, причому показник виражається двозначними числами. У четвертому місяці року Ipri модного сектору Європи збільшився на 10% і продовжував збільшуватися протягом наступних місяців, зі зростанням на 11% у травні та на 11,2% у червні та липні, згідно з останніми даними Європейського Союзу.

Європейські роботодавці в галузі виробництва текстилю та одягу, що входять до асоціації Euratex, вже неодноразово зверталися до Брюсселя за допомогою, щоб полегшити ситуацію. Так, наприкінці серпня промисловці вимагали від європейського уряду запустити єдину стратегію щодо подолання енергетичної кризи та «захистити майбутнє галузі». Зокрема, вони вимагали «переглянути механізм ціноутворення на електроенергію та обмежити ціни на газ на всій території Євросоюзу» та запропонували обмежити ціни на це джерело енергії до 80 євро за мегават.

З основних європейських держав у текстильній промисловості найвище зростання виробничих цін зафіксовано в Німеччині й Італії — на 12% і 13,5% відповідно в серпні цього року. В Іспанії ціни на продукцію текстильної промисловості збільшилися на 11,3%, а у Франції зростання склало 9,8%. Помітне також зростання в Нідерландах та Бельгії, де інфляція у виробництві склала 9% та 15% відповідно.

Загалом стрімке зростання цін торкнулося близько 154 000 компаній, які складають текстильний та швейний сектор у Європі та представлені в Eratex. У них працює близько 1,47 млн осіб.

4 жовтня, Euratex вкотре зажадала від Брюсселя нових заходів щодо надання допомоги сектору. Європейські промисловці нарікали на «відсутність амбіцій» в останній пропозиції щодо Регламенту Ради, схваленого минулого тижня та покликаного пом'якшити наслідки зростання витрат.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також