15 листопада 2022

Світові бренди закуплять альтернативу первинній деревині

Світові бренди закуплять альтернативу первинній деревині
1259

Низка великих виробників модного одягу, включаючи H&M, Inditex, Stella McCartney та Kering, оголосили про колективне зобов'язання щодо закупівлі понад півмільйона тонн сировини з низьким вуглецевим слідом для виготовлення текстильних виробів та паперової упаковки, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Fashionunited.com.

Ініціативу очолила та реалізувала на конференції ООН зі зміни клімату COP27 некомерційна організація із захисту довкілля Canopy. Компанії зобов'язалися придбати загалом 550 000 тонн екологічно чистих альтернатив матеріалам, отриманим із стародавніх лісів, що знаходяться під загрозою зникнення.

Таким чином, провідні гравці fashion-ринку прискорять перехід до стійких бізнес-моделей, орієнтованих на відповідальне ставлення до природних ресурсів та збереження біорізноманіття.

Згідно з Canopy, сьогодні третина найбільш впливових компаній світу ще не взяла на себе зобов'язання щодо збереження лісів незважаючи на попередження наукової спільноти про те, що принаймні 50% лісових масивів у світі мають бути збережені або відновлені до 2030 року, щоб утримати підвищення температури нижче Денна температура повітря 1,5°C. Організація навела дані, що свідчать про те, що щорічно для виробництва упаковки та одягу вирубується понад 3,2 млрд. дерев, через що в атмосферу викидається величезна кількість CO2. При цьому такі доступніші альтернативи деревині, як відходи сільськогосподарського виробництва та перероблений текстиль, можуть у разі більш масштабного їх використання запобігти вирубці лісів.

Перехід на нові рішення наступного покоління могли б сприяти скороченню майже на 1 гігатонну викидів діоксиду вуглецю в період з цього моменту до 2030 року, впевнені в Canopy.

Передбачається, що участь у проекті лідерів галузі допоможе залучити інвестиції, необхідні для будівництва 10–20 нових целюлозних заводів, за допомогою яких фермерські підприємства матимуть змогу утилізувати побічні продукти сільського господарства, наприклад, солому, а міста зменшать обсяг поховань текстильних відходів на звалищах. Сумарно такі заходи зможуть запобігти, за попередніми оцінками, до 2,2 млн. тонн викидів парникових газів в атмосферу порівняно з еквівалентним виробництвом волокна з деревини, отриманої шляхом вирубування лісів.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також