ЄС змінить правила щодо напису про термін придатності харчових продуктів

Єврокомісія презентувала пропозицію щодо перегляду правил стосовно терміну придатності харчових продуктів із додаванням на етикетці слів «часто придатний після…», а також «найкраще смакує до…». Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на La Repubblica.
Така зміна скерована на зменшення харчових відходів і дає краще розуміння щодо терміна придатності продуктів.
Згідно з опитуванням Altroconsumo, зараз лише один із трьох італійців правильно розуміє значення дат, указаних на харчових продуктах, і різницю між терміном придатності та мінімальним терміном зберігання.
Якщо їжа має конкретний термін придатності, її потрібно вжити до цієї дати. Делікатні продукти, такі як сира риба, слід вважати простроченими після дати. У той час як «найкраще смакує до…», вказує, до якого часу харчовий продукт (такий як макарони, борошно, печиво) зберігає свої специфічні характеристики - поживність і смак, зовнішній вигляд і аромат - за умови належного зберігання. Але точно ці продукти не стають шкідливими в наступні дні.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новини ритейлу, термін придатності продуктів, харчові відходи
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар