20 березня 2023

Україна впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів

Україна впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів
1315

Україна, як кандидат на вступ до Європейського Союзу, впроваджує національну систему контролю за якістю та безпечністю харчових продуктів, еквівалентну системі Rapid Alert System for Food and Feed (RASFF), яка діє в ЄС та базується на важливому принципі забезпечення контролю “від лану до столу”. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Держпродспоживслужбу України.

Зазначається, що впровадження такої системи відбувається з метою належного та ефективного здійснення моніторингу будь-яких ризиків, пов’язаних із захистом здоров’я та безпечністю харчових продуктів та кормів.

“У разі надходження повідомлення RASFF Держпродспоживслужба негайно інформує територіальні органи Держпродспоживслужби в областях та м. Києві, міжрегіональні головні управління Держпродспоживслужби на кордоні та Державну фіскальну службу”, – ідеться у повідомленні.

Якщо небезпечні харчові продукти або корми, зазначені в інформаційному повідомлені RASFF, ввезені на митну територію України та введені в обіг, то оператор ринку (імпортер) здійснює відкликання таких продуктів та вживає заходів щодо повернення їх до країни-експортера або утилізації на території України відповідно до чинного законодавства, про що інформує Держпродспоживслужбу.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також