24 березня 2023

Нідерландський бренд кави Jacobs може зникнути з російського ринку

Нідерландський бренд кави Jacobs може зникнути з російського ринку
1626

Власник торгової марки Jacobsкомпанія Peet's розглядає можливість відмовитися від використання бренду на російському ринку. У новому фінансовому звіті компанії вказується на прагнення з весни 2022 до того, щоб російський бізнес розвивався самостійно. Зокрема, виробник відмовився від інвестицій у розширення виробництва в країні та припинив програму з просування брендів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Malls.

Тим не менш, JDE не планує припиняти місцеве виробництво. Компанія може посилити процес локалізації та переглянути портфель брендів, щоб найкращим чином задовольнити споживчий попит.

Кава Jacobs Monarch, Jacobs Monarch Millicano та Carte Noire для російського ринку виробляється на заводі "Якобс Дау Егбертс Рус" у Ленінградській області. Потужність підприємства становить понад 35 тисяч тонн продукції на рік.

Учасники ринку вважають, що відмова від використання бренду не зашкодить JDE, одночасно зменшивши супутні ризики для головної компанії в умовах продовження роботи на російському ринку. Раніше повідомлялося, що кількість покупок кави на початку 2023 року знизилася на 18%, а середній чек додав у річному порівнянні 35%.

Компанія JDE Peet's була утворена у 2015 році шляхом злиття Mondelez International та D.E Master Blenders 1753 B.V. Виторг компанії за 2022 рік склав 8,2 млрд євро, збільшившись на 16,4%.

Читайте також: «Ашан» звинуватили у відкритті нових магазинів на росії в умовах санкцій

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також