05 червня 2023

У Канаді почнуть писати попередження про шкоду здоров'ю на кожній сигареті

У Канаді почнуть писати попередження про шкоду здоров
1230

31 травня, у Всесвітній день без тютюну, Керолін Беннетт, заступниця міністра охорони здоров'я Канади, оголосила про те, що в країні незабаром буде запроваджено закон, відповідно до якого попередження про шкоду куріння для здоров'я друкуватимуться безпосередньо на цигарках. Канада стане першою країною у світі, яка прийняла такий підхід, повідомляє TradeMaster.UA.

Маркування самокрутного паперу окремих сигарет, маленьких сигар, трубок та інших тютюнових виробів унеможливить повністю уникнути попереджень про шкоду куріння. Канада прийняла стратегію боротьби з тютюном, головна мета якої – зниження кількості громадян, що палять, до 5% до 2035 року. Для досягнення цієї мети стандартних заходів недостатньо.

Нові правила набудуть чинності 1 серпня 2023 року та будуть впроваджуватись поетапно, внаслідок чого більшість заходів з'явиться на канадському ринку протягом року. До кінця квітня 2024 року роздрібні торговці матимуть упаковки тютюнових виробів, на яких будуть розміщені нові повідомлення щодо здоров'я.

Цигарки розміру King стануть першими, на яких будуть розміщені індивідуальні попередження про шкоду здоров'ю, і продаватимуться в роздрібній торгівлі Канади до кінця липня 2024 року, а потім сигарети звичайного розміру і маленькі сигари з самокрутками та трубками - до кінця квітня 2025 року.

«Споживання тютюну продовжує залишатися однією з найсерйозніших проблем охорони здоров'я Канади і є основною причиною захворювань та передчасної смерті в країні. Уряд Канади використовує всі інструменти, щоб допомогти захистити здоров'я канадців, особливо молоді», – прокоментував міністр охорони здоров'я Канади Жан-Ів Дюкло.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також