Першими покупцями штучного курячого м'яса у США стали мішленівські ресторани

Відразу два виробники отримали «зелене світло» від Міністерства сільського господарства США на комерціалізацію культивованого курячого м'яса, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.
Проти очікувань першими покупцями продукту стали не супермаркети, а ресторани, відмічені зірками «Мішлен».
Виробники культивованого м'яса Upside Foods та Good Meat (базуються в Каліфорнії) отримали остаточне схвалення від Міністерства сільського господарства США на продаж продукту. Також дозвіл на реалізацію такого м'яса компаніям раніше надало управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США.
М'ясо, що культивується, — це м'ясо, отримане шляхом культивування клітин тварин in vitro, а не від убитих тварин. Продукт виробляється з використанням методів тканинної інженерії, які традиційно використовуються у регенеративній медицині. США стали другою країною після Сінгапуру, в якій дозволено продаж м'яса, вирощеного в лабораторних умовах.
Незважаючи на те, що культивоване куряче м'ясо ще не з'явилося на полицях великих американських супермаркетів, місцеві жителі можуть скуштувати його у ресторанах, відмічених зірками «Мішлен». Зокрема, м'ясо доступне до замовлення у тризірковому ресторані Atelier Crenn у Сан-Франциско та у двозірковому ресторані у Вашингтоні, округ Колумбія.
У європейських країнах ще жоден виробник штучного м'яса не подав заявку на схвалення до Європейського управління безпеки харчових продуктів.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар