23 червня 2023

Першими покупцями штучного курячого м'яса у США стали мішленівські ресторани

Першими покупцями штучного курячого м
1579

Відразу два виробники отримали «зелене світло» від Міністерства сільського господарства США на комерціалізацію культивованого курячого м'яса, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

Проти очікувань першими покупцями продукту стали не супермаркети, а ресторани, відмічені зірками «Мішлен».

Виробники культивованого м'яса Upside Foods та Good Meat (базуються в Каліфорнії) отримали остаточне схвалення від Міністерства сільського господарства США на продаж продукту. Також дозвіл на реалізацію такого м'яса компаніям раніше надало управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів та медикаментів США.

М'ясо, що культивується, — це м'ясо, отримане шляхом культивування клітин тварин in vitro, а не від убитих тварин. Продукт виробляється з використанням методів тканинної інженерії, які традиційно використовуються у регенеративній медицині. США стали другою країною після Сінгапуру, в якій дозволено продаж м'яса, вирощеного в лабораторних умовах.

Незважаючи на те, що культивоване куряче м'ясо ще не з'явилося на полицях великих американських супермаркетів, місцеві жителі можуть скуштувати його у ресторанах, відмічених зірками «Мішлен». Зокрема, м'ясо доступне до замовлення у тризірковому ресторані Atelier Crenn у Сан-Франциско та у двозірковому ресторані у Вашингтоні, округ Колумбія.

У європейських країнах ще жоден виробник штучного м'яса не подав заявку на схвалення до Європейського управління безпеки харчових продуктів.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також