30 червня 2023

Підсолоджувач з Coca-Cola планують визнати канцерогеном

Підсолоджувач з Coca-Cola планують визнати канцерогеном
1676

Міжнародне агентство з вивчення раку (IARC) може визнати один із найпоширеніших у світі штучних підсолоджувачів – аспарт (Aspartame E951), «можливим канцерогеном». Цей підсолоджувач використовується навіть при виробництві дієтичної Coca-Cola. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Рішення IARC про включення аспартаму до списку «можливих канцерогенів» було ухвалено за підсумками вивчення численних даних експертною групою Об'єднаного комітету експертів ВООЗ та Продовольчою та сільськогосподарською організацією з харчових добавок (JECFA). Ця структура винесе своє рішення щодо аспартаму, мабуть, у середині липня.

 З 1981 року JECFA вважає аспартам безпечним, якщо вживати його в межах добової норми (наприклад, людині вагою 60 кг для виникнення ризиків потрібно пити щонайменше 12 банок дієтичної Coca-Cola за добу).

У Міжнародній асоціації підсолоджувачів (ISA) заявили, що огляд IARC "не є всеосяжним з наукового погляду" і може ввести споживачів в оману. Як повідомляє Reuters, IARC не враховує, якою може бути безпечна доза для вживання. У минулому, коли агентство давало свої оцінки щодо інших речовин, це могло призвести до забобонів, тиску на виробників та судових позовів.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також