Підсолоджувач з Coca-Cola планують визнати канцерогеном
Міжнародне агентство з вивчення раку (IARC) може визнати один із найпоширеніших у світі штучних підсолоджувачів – аспарт (Aspartame E951), «можливим канцерогеном». Цей підсолоджувач використовується навіть при виробництві дієтичної Coca-Cola. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.
Рішення IARC про включення аспартаму до списку «можливих канцерогенів» було ухвалено за підсумками вивчення численних даних експертною групою Об'єднаного комітету експертів ВООЗ та Продовольчою та сільськогосподарською організацією з харчових добавок (JECFA). Ця структура винесе своє рішення щодо аспартаму, мабуть, у середині липня.
З 1981 року JECFA вважає аспартам безпечним, якщо вживати його в межах добової норми (наприклад, людині вагою 60 кг для виникнення ризиків потрібно пити щонайменше 12 банок дієтичної Coca-Cola за добу).
У Міжнародній асоціації підсолоджувачів (ISA) заявили, що огляд IARC "не є всеосяжним з наукового погляду" і може ввести споживачів в оману. Як повідомляє Reuters, IARC не враховує, якою може бути безпечна доза для вживання. У минулому, коли агентство давало свої оцінки щодо інших речовин, це могло призвести до забобонів, тиску на виробників та судових позовів.
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Теги: новини виробників, кока-кола, канцероген
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар