29 серпня 2023

Фонд добробуту Катару інвестує в індійський ритейл

Фонд добробуту Катару інвестує в індійський ритейл
1150

Фонд національного добробуту Катару інвестував 1 млрд доларів в індійську компанію Reliance Retail Ventures, яка є найбільшим у країні гравцем на ринку роздрібної офлайн-торгівлі, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bloomberg.

Розмір придбаної частки в капіталі компанії склав 0,99%, а повна вартість Reliance Retail Ventures сягає 100 млрд доларів, що майже вдвічі вище порівняно з оцінками за 2020 рік. Тоді рітейлер залучив понад 6 млрд. доларів від ряду великих інвесторів, серед яких були державні інвестфонди Саудівської Аравії, Сінгапуру та Об'єднаних Арабських Еміратів, а також інвестиційні компанії General Atlantic, KKR & Co. та Silver Lake Partners.

Поточна угода може бути пов'язана з тим, що індійський конгломерат розглядає можливість публічного розміщення акцій. Стало відомо, що Reliance Retail займається зворотним викупом акцій і розподіляє їх серед своїх співробітників як опціони. Паралельно дочірня компанія, яку очолює дочка власника Reliance Retail Ventures, набуває активів, що сприяють подальшому зміцненню позицій ритейлера на ринку.

Як зазначають експерти, за діями компанії проглядається не просто намір розширити і диверсифікувати бізнес, а прагнення випередити на ринку Індії глобальних конкурентів, що швидко зростає, в першу чергу Amazon і Walmart.

У Катарському інвестиційному управлінні (QIA), яке розпоряджається коштами Фонду національного добробуту країни, зазначили, що пов'язують великі очікування з Reliance Retail Ventures Limited, яка демонструє «чітке бачення та вражаючу траєкторію зростання».

За підсумками кварталу, що завершився у червні, показник EBITDA компанії збільшився на 34% рік до року і досяг 51,5 млрд рупій. Рік тому Reliance Brands Limited, дочірня структура роздрібного конгломерату, підписала стратегічну угоду з Balenciaga про ексклюзивне представлення бренду на території Індії.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також