07 грудня 2023

росія захоплює більше світових ринків зерна за рахунок України

росія захоплює більше світових ринків зерна за рахунок України
705

Україна нарощує експорт агропродукції через чорноморські порти попри атаки росії на зернову інфраструктуру. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це під час засідання Ради Безпеки ООН 6 грудня заявив директор з координації Управління ООН з гуманітарних справ Рамеш Раджасінгхам.

Він підкреслив, що експорт через нові коридори, оголошені в серпні, стабільно зростає. За оцінками ООН, через ці коридори було перевезено близько 7 млн т товарів, з яких приблизно 70% — це зерно та харчові продукти.

Проте він зазначив, що зберігається високий рівень експорту сільськогосподарської продукції з росії. Минулого місяця рф повідомила про перший транш у 200 т зерна, які вона пожертвувала шести африканським країнам.

Водночас заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд зауважив, що з початку обстрілів зернової інфраструктури росія знищила 300 т українського збіжжя. За його словами, через дії росії глобальні продовольчі ринки є більш нестабільними.

«Це загрожує доступу до продовольства в інших частинах світу. Тоді як росія захоплює більшу частку світових ринків зерна за рахунок України», — додає він.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також