06 лютого 2024

Конкурс Shein X Challenge 2024 стає глобальним

Конкурс Shein X Challenge 2024 стає глобальним
525

Китайська компанія Shein, яка є лідером сегменту швидкої моди, до 15 лютого 2024 проводить прийом заявок на участь у четвертому конкурсі Shein X Challenge, в якому цього року можуть брати участь дизайнери з усього світу. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на PROfashion.

Спочатку змагання проводилося лише для учасників з Великобританії та Європи, але починаючи з 2024 року воно набуло міжнародного охоплення. Так, наприклад, вже відомо, що в ньому будуть задіяні дизайнери з Японії та Бразилії, які приєдналися до програм бізнес-інкубатора Shein X.

За умовами поточного конкурсу, потрібно розробити три жіночі образи для сезону весна-літо 2024, що відображають тему Radiance (з англ. — сяйво). Усі роботи спочатку проходять етап відкритого онлайн-голосування, потім десять фіналістів візьмуть участь у майстер-класах та практикумах під керівництвом експертів галузі. На завершальному етапі відбору оцінюватиметься оригінальність проекту, комерційна привабливість та відповідність актуальним тенденціям.

Дизайнер, чия робота набере найбільшу кількість онлайн голосів, отримає 10 000 євро. Журі визначить трьох володарів спеціальної премії у розмірі 5000 євро. Ще шість фіналістів отримають по 3000 євро. Кульмінацією конкурсу стане подіумний показ, трансляцію якого зможуть переглянути всі охочі.

Члени журі Shein X Challenge 2024 є досвідченими фахівцями та представляють різні сфери fashion-індустрії. Серед них: Едрієн Робертс (міжнародний консультант з освіти в галузі моди, Італія), Жюльєн Фурньє (засновник Julien Fournié Haute Couture, Франція), Джілл Венлес (редактор, Сполучені Штати Королівство) та Колін Хорган (незалежний дизайнер, Ірландія).

Витрати на пошиття виробів та їх тестовий продаж онлайн компанія бере на себе. Це означає, що дизайнери мають можливість реально оцінити, наскільки популярними стануть їхні моделі.

У 2023 році на Shein X Challenge було подано майже 2500 заявок. Переможці, крім грошової винагороди, зможуть розраховувати на комісійні з продажу.

Ініціатива реалізується як частина бізнес-інкубатора для дизайнерів Shein X, який з моменту запуску у 2021 році підтримав понад 4600 дизайнерів та креаторів. У вересні 2023 року бренд Shein оголосив про додаткові інвестиції в проект у розмірі 50 млн. доларів протягом п'яти років. Таким чином, загальний обсяг вкладень у цей напрямок до 2028 року досягне 105 млн. доларів.

Читайте також: Shein отримав понад 90 позовів через порушення авторських прав у США

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також