05 березня 2024

Єврокомісія призначила Apple штраф на суму понад 1,8 млрд євро

Єврокомісія призначила Apple штраф на суму понад 1,8 млрд євро
325

Європейська комісія оштрафувала американську Apple на суму понад 1,8 млрд євро за зловживання домінуючим становищем на ринку розповсюдження програм iOS для потокового відтворення музики серед користувачів iPhone та iPad через App Store.

Зокрема, комісія встановила, що Apple застосувала обмеження до розробників додатків, не дозволивши їм інформувати користувачів iOS про альтернативні та дешевші послуги підписки на музику, доступні за межами програми App Store. Це незаконно відповідно до антимонопольних правил Євросоюзу.

У повідомленні Єврокомісії сказано, що дії Apple, які тривали майже 10 років, могли призвести до того, що багато користувачів iOS платили значно вищі ціни за підписки на потокову передачу музики через високу комісію, що стягується Apple з розробників і передається споживачам у вигляді більше високих цін на передплату на ту ж послугу в Apple App Store.

Більше того, положення Apple, спрямовані проти кермового управління, призвели до негрошової шкоди у вигляді погіршення користувальницького досвіду: користувачам iOS або доводилося виконувати трудомісткий пошук, перш ніж вони знаходили відповідні пропозиції поза додатком, або вони ніколи не підписувалися на жодну послугу, тому що самостійно не знаходили необхідну. При встановленні розміру штрафу комісія взяла до уваги тривалість та серйозність порушення, а також загальний оборот Apple та ринкову капіталізацію.

Читайте також: Apple планує провести ребрендинг Apple ID

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також