11 березня 2024

На Шрі-Ланці почали впроваджувати QR-коди відстеження одягу

На Шрі-Ланці почали впроваджувати QR-коди відстеження одягу
312

Виробники одягу в Шрі-Ланці почали постачати одяг QR-кодами, що випускається в країні, за допомогою яких можна відстежити весь ланцюжок поставок виробу, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Sourcing Journal.

Місцеві швейні фабрики привели свої виробничі стандарти у відповідність до вимог організації Global Language of Business (GS1), Азіатського банку розвитку (АБР) та МСФЗ, щоб зробити крок у бік прозорості та простежуваності fashion-індустрії.

Зокрема, шрі-ланкійські підприємства легкої промисловості ухвалили, що на всі вироби в категорії одягу, що випускаються в країні, прикріплюватиметься бирка зі спеціальним QR-кодом. При його скануванні буде відображатися інформація про бренд, використані в товарі матеріали, інструкції з догляду, рекомендації щодо утилізації після закінчення терміну служби, дані про ланцюжок поставок та багато іншого.

QR-коди, що працюють на базі GS1, виглядають як усім звичні позначення, але при цьому додатково містять номер штрих-коду (GTIN) і тому можуть виконувати набагато більше функцій. Впровадження такого стандарту дає можливість обмінюватися із зацікавленими сторонами ESG-даними (відомості щодо дотримання принципів екологічного, соціального та корпоративного управління) та полегшує доступ на експортні ринки.

Шрі-Ланка стане першою серед країн-експортерів одягу Південної Азії, який встановив стандарти цифрового відстеження продукції. За даними Об'єднаного форуму швейної асоціації Шрі-Ланки, у 2023 році обсяг постачання з країни за кордон перевищив 4,5 млрд доларів. Хоча ці показники відстають від Китаю, В'єтнаму та Бангладеш, місцева торгова палата в лютому опублікувала дані про те, що 39% компаній-експортерів Шрі-Ланки очікують помірного зростання виробництва у 2024 році.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також