20 березня 2024

У ЄС домовились про продовження безмитної торгівлі з Україною

У ЄС домовились про продовження безмитної торгівлі з Україною
292

Європейський парламент і Рада ЄС сьогодні, 20 березня, досягли попередньої домовленості про продовження заходів лібералізації торгівлі для України. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Тимчасове призупинення імпортних мит і квот на українську сільгосппродукцію до ЄС буде продовжено ще на один рік, до 5 червня 2025 року.

Водночас Єврокомісія може вжити швидких заходів і застосувати будь-які заходи, які вважатиме за потрібне, якщо виникнуть значні порушення на ринку ЄС або ринках однієї чи кількох країн ЄС через український імпорт.

Постанова також передбачає екстрену зупинку особливо чутливої сільськогосподарської продукції, а саме птиці, яєць і цукру. Євродепутати додали до цього переліку овес, кукурудзу, крупи та мед. Крім того, ЄК зобов’язана буде вжити заходів у разі сплеску імпорту української пшениці.

Базовим періодом для запуску екстреної зупинки будуть 2022 і 2023 роки, тобто якщо імпорт цих продуктів перевищить середні обсяги цих двох років, тарифи будуть знову введені. Єврокомісія повинна буде зупинити товари протягом 14 днів з моменту перевищення обсягів.

Європейський парламент і Рада ЄС тепер повинні остаточно проголосувати за тимчасову угоду. Дія попередньої закінчується 5 червня 2024 року. Нові правила мають набути чинності одразу після закінчення цієї дати.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також