09 квітня 2024

У Великій Британії зробили «шоколад» із кавових зерен

У Великій Британії зробили «шоколад» із кавових зерен
573

Британський виробник веганських продуктів харчування Plamil Foods випустив шоколад, виготовлений із кавових зерен, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Foodbev. Компанія називає свій продукт першим «кавовим шоколадом» у світі.

The Coffee Bar виготовлений із цільних кавових зерен замість какао-бобів. Він має гладку текстуру, схожу на шоколад. В одному батончику вагою 25 г – 40 мг кофеїну. Для порівняння: у порції еспресо міститься від 127 до 168 мг кофеїну.

«Потрібен був рік інтенсивних розробок, але ми нарешті знайшли рецепт створення кавового батончика», - прокоментував запуск новинки генеральний директор Plamil Foods Адріан Лінг.

"Ми знаємо, що The Coffee Bar не замінить усім чашку кави найближчим часом", - додав він. За його словами, батончик призначений для зайнятих людей, які хочуть насолоджуватися кавою у будь-який час та в будь-якому місці. Він також нагадав, що спочатку шоколад був напоєм - у вигляді плиток його почали робити лише в районі 18-19 ст.

Представлять шоколад на Лондонському фестивалі кави 11–14 квітня та на виставці Food & Drink Expo з 29 квітня до 1 травня. Планується, що невдовзі кавові плитки з'являться у продажу у роздробі Великої Британії.

Запуск The Coffee Bar збігся з періодом рекордного зростання цін на шоколад та глобального дефіциту какао-бобів. Біржові ціни на боби пробили стелю $10 000 за тонну, а експерти передрікають, що недолік сировини для шоколаду найближчим часом нікуди не подінеться.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також