Веганські бургери підвищують ризик серцево-судинних захворювань

Нове дослідження показує, що рослинні замінники м'яса можуть збільшити ризик серцево-судинних захворювань. З’ясувалося, що ці продукти з високим ступенем обробки містять багато насичених жирів і солі. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Bild.
Вчені з Національного університету Сінгапуру провели невелике дослідження, в якому взяли участь 89 осіб з підвищеним ризиком розвитку діабету 2 типу, які були розділені на дві групи.
Протягом восьми тижнів половина учасників дотримувалася звичайної м'ясної дієти. Інша половина замість м’яса вживала веганські альтернативи.
Дослідники проводили аналізи крові на початку і в кінці експерименту, щоб виявити зміни натрію і холестерину. Учасники також весь час носили глюкометр, що давало вченим повну картину впливу на рівень цукру в крові в режимі реального часу.
Через два місяці різниці між рівнями холестерину в двох групах не було. Однак ті, хто їв м'ясо, мали більш стабільний рівень цукру в крові, тому вони також мали нижчий ризик діабету.
Дослідники підозрюють, що більш нестабільний рівень глюкози в крові серед веганів пов'язаний з вуглеводами у вигляді добавок, доданих до продуктів-замінників, що може призвести до зростання рівня цукру в крові. Згодом високий рівень цукру в крові може призвести до розвитку цукрового діабету. Це також може пошкодити кровоносні судини та нерви, що може призвести до серцевих захворювань.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар