04 вересня 2024

Південна Корея може залишитися без кимчі через глобальне потепління

Південна Корея може залишитися без кимчі через глобальне потепління
370

Відома корейська страва кімчі може стати жертвою зміни клімату. Основний інгредієнт цієї страви, пекінська капуста, погано переносить спекотний клімат, через що якість та кількість врожаю знижується, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters.

Пекінська капуста зазвичай вирощується в гірських районах, де температура влітку рідко піднімається вище за 25 градусів Цельсія. Кімчі можна готувати і з інших овочів, наприклад, редьки, огірки та цибулі, але найпопулярнішим залишається страва на основі капусти.

Через високі температури серцевина капусти псується, а корінь стає м'яким, каже майстер кімчі Лі Ха Ен (у Південній Кореї це звання присвоює Міністерство сільського господарства). "Якщо так триватиме, то влітку нам, можливо, доведеться відмовитися від кимчі з капусти", - сказала вона.

Площа посівів під пекінську капусту в Південній Кореї за останні 20 років знизилася більш ніж удвічі. Нині у країні її вирощують на 3995 га. За даними Управління розвитку сільських районів, державного аналітичного центру з сільського господарства, в найближчі 25 років площа сільськогосподарських угідь під пекінську капусту в країні може різко скоротитися і скласти всього 44 га. А до 2090 р. у високогір'ї овоч не вирощуватиметься взагалі.

Вчені називають причинами втрати врожаю високі температури, непередбачувані сильні дощі та шкідників, з якими стає складніше боротися у теплішу погоду. Також через зміни клімату рослини частіше страждають від грибка.

Зміна клімату посилює проблеми, з якими стикається індустрія кімчі в Південній Кореї — місцевим виробникам доводиться конкурувати з дешевою продукцією з Китаю, яку частіше закуповують ресторани. Імпорт кімчі станом на кінець липня зріс на 6,9%, до $98,5 млн. Майже всі постачання були з Китаю — і в грошовому виразі вони стали рекордними.

Вчені працюють над розробкою сортів сільськогосподарських культур, які можуть зростати в більш теплому кліматі та стійкі до опадів та інфекцій. Але фермери побоюються, що вирощувати такі сорти будуть дорого, а смак у них не такий, як у звичної пекінської капусти.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також