15 жовтня 2024

Європейські пекарі та виробники солодощів зіткнулися з подорожчанням вершкового масла

Європейські пекарі та виробники солодощів зіткнулися з подорожчанням вершкового масла
289

Європейські пекарі та кондитери, які готуються до високого попиту на Різдво, зіткнулися із різким зростанням цін на вершкове масло. 1 т масла подорожчала за рік на 83%, до $8706, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Reuters. Крім європейських країн, проблема зростання цін на масло торкнулася США, Австралії та Нової Зеландії.

«Великі виробники продуктів покрили більшу частину потреб для випуску різдвяних пирогів та інших солодощів. Особливо сильними наслідки будуть для невеликих компаній», – прокоментував директор Федерації пекарів та кондитерів Франції Поль Буавен.

Ціни на масло зросли через високий попит та обмежені запаси продукції, а також ризики поширення хвороб корів у Західній Європі, у тому числі вірусу блютангу та епізоотичної геморагічної хвороби, наводить Reuters думка аналітиків. До того ж, переробники молока замість масла використовують більше сировини для виробництва найприбутковішого продукту — сиру.

У 2023 р. виробництво молока скоротилося у більшості країн світу, включаючи країни Європи, США та Нову Зеландію — найбільшого експортера молока та масла. У 2024 р. виробництво молока дещо зросло, але цього, як і раніше, недостатньо, щоб задовольнити попит, тому компанії і використовують молоко для виготовлення сиру, пояснив аналітик Rabobank із молочних продуктів Майкл Харві.

Попит на масло почав зростати після початку пандемії COVID-19, писав Bloomberg. Люди почали робити більше запасів масла й тепер постійно стежать, щоб удома були запаси для приготування випічки та святкових страв у грудні. А, наприклад, американські виробники довгі роки не вкладалися в розширення потужностей виробництва вершкового масла, говорив Bloomberg у липні трейдер Burt Lewis International Майк Лінч.

Високі ціни на вершкове масло та його дефіцит загрожують роботі пекарень. У Новій Зеландії відома пекарня Master of Gingerbread може закритися, оскільки компанії нема з чого готувати печиво та інші десерти. «Я не міг пекти три дні. Ніде не було масла», казав The New Zeland Herald власник пекарні Аарон Хікмотт.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також