За допомогою технології переробки какао-бобів Nestle збільшить виробництво шоколаду

Компанія Nestle розробила нову технологію виробництва шоколаду, що дозволяє збільшити продуктивність за рахунок включення в процес тих частин плоду какао, які зазвичай йдуть у відходи, повідомляє TradeMaster.UA.
Швейцарська компанія Nestle оголосила про впровадження інноваційної технології переробки какао-бобів, яка дозволить використовувати до 30% відходів і збільшити продуктивність.
Процес виробництва шоколаду зазвичай включає збір бобів, ферментацію, сушіння, обсмажування та подрібнення маси. Досі м'якоть, плацента і лушпиння плодів какао практично не використовувалися. Нова технологія дозволяє зібрати весь вміст стручка у вигляді вологої маси, яка потім ферментується, подрібнюється, обсмажується і сушиться до отримання шоколадних пластівців.
Цей підхід дозволить Nestle значно скоротити обсяги відходів, а фермерам — збільшити прибуток від вирощування какао. У кінці 2023 року ціни на какао-боби почали зростати. У грудні 2024 року вони досягли $12 тис. за тонну, а зараз становлять близько $8 тис.
Читайте також: Компанія Nestle очолила список найдорожчих брендів продуктів харчування у світі
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: Товари та ринки > Все новости
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар