01 лютого 2019

Індекс споживчих настроїв в Україні виріс

Індекс споживчих настроїв в Україні виріс
1109

У грудні 2018 року індекс споживчих настроїв (ІСН) склав 62,2, що на 2,4 п. більше, ніж у листопаді. Найбільших змін зазнав індекс очікуваного розвитку економіки країни у найближчі роки - він складє 71,7 п. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на дані дослідження споживчих настроїв в Україні компанією GfK Ukraine.

Грудневий показник індексу очікуваної динаміки безробіття склав 134, це нижче за показник минулого місяця на 3,5 п. Індекс інфляційних очікувань дещо знизився – до 186,6, що на 2,6 п. менше за минулий
місяць. Очікування українців щодо курсу гривні впродовж найближчих 3 місяців дещо покращилися: індекс девальваційних очікувань знизився на 1,2 п. – до значення 158,4.

«Оптимізм споживачів відновився у грудні після невеликого спаду в жовтні-листопаді. Найбільшою мірою покращились споживчі настрої громадян із середнім та вище середнього рівнем доходу. У цих групах у грудні істотно зріс індекс очікуваних змін доходу в майбутньому та схильність до великих покупок. Натомість песимізм посилився у групі громадян з доходом нижче за середній», ─ коментують аналітики GfK Ukraine.

Читайте также: Дания стала главным импортером украинской рыбы

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також