23 листопада 2020

Wog впроваджує роздільний збір відходів на своїх АЗК

Wog впроваджує роздільний збір відходів на своїх АЗК
926

На заправних комплексах мережі Wog встановлено баки для роздільного збору побутових відходів. Ця ініціатива є черговим кроком ЕКО-платформи «До природи з добром», яку активно впроваджує компанія Wog, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

На даному етапі баки для роздільного збору встановлено на 34 фірмових АЗК у столиці. З часом планується розширення цієї практики на заправки по всій країні. Це перший етап великого проекту еко-платформи Wog, мета якої – активне сприяння поліпшенню екологічної ситуації у країні, зменшення площі сміттєзвалищ та підвищення культури та обізнаності людей у питанні вторинної переробки.

Звалища нерозділеного сміття в Україні займають великі площі. Сировина на них трамбується так щільно, що значна кількість відходів розкладається без доступу повітря, утворюючи газ метан, який негативно впливає на навколишнє середовище та провокує процес глобального потепління. При цьому, на виготовлення деяких видів продукції, наприклад паперу, з вторинної сировини, витрачається на 60% менше енергії та заощаджуються вичерпні природні ресурси (деревина).

Взагалі, при відповідальному ставленні, переробці підлягають 80% відходів домогосподарств. Але в Україні, на даному етапі, переробляється тільки 5%.

«Ми розуміємо, що питання екології стосуються кожного. Тут не можна стояти осторонь, бо життєве середовище у нас спільне, незалежно від уподобань, професії, матеріального становища та інших факторів. До того ж в Україні поступово зростає обізнаність та готовність людей сортувати сміття, але багато хто не має підтримки в цьому – система роздільного збору та вивезення сміття налагоджена далеко не всюди. Тому ми вирішили зробити свій внесок в цей важливий процес», - розповіла координатор ЕКО-платформи і директорка з комунікацій Wog Олена Осипчук.

Баки, які можна зустріти на заправках мережі, призначені для роздільного збору пластику, скла та паперу. Вони позначені різними кольорами та спеціальними символами, згідно міжнародної класифікації. Важливо, що їх вивозять окремим транспортом та доставляють саме в спеціалізовані пункти переробки. Завдяки цьому «друге життя» отримують вироби з паперу та скла (вони переробляються на аналогічну нову продукцію). З пластику (HDPE, LDPE, PP) виготовляють одноразовий посуд, харчові контейнери, пакети, пакування для продуктів, шприци, оздоблювальні матеріали та ін.

«Відповідальне ставлення до екології та економія природних ресурсів – важлива світова тенденція, від якої ми не маємо права стояти осторонь», - підсумувала Олена Осипчук.

Нагадаємо, раніше Wog спільно з українською ЕКО-компанією Blue Ocean Solutions в рамках ЕКО-платформи «До природи з добром» запустив проект з переробки кавової гущі на ЕКО-підстаканники. Крім цього, мережа відмовилася від використання пластикових соломинок для напоїв – компанія пропонує їх екологічний аналог.

Читайте також: Wog запустив переробку кавової гущі

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також