30 серпня 2021

З використаного поліетилену – пакети для сміття: корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу

З використаного поліетилену – пакети для сміття: корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу
1389

Корпорація «Біосфера» та McDonald’s розпочали співпрацю у напрямку рециклінгу. Відсортований поліетилен із ресторанів McDonald’s потрапляє на рециклінговий завод Polygreen. Там сировина проходить додаткове сортування, подрібнюється, очищується та піддається термічній обробці. Після чого перетворюється на маленькі гранули, з яких виробляють майбутні сміттєві пакети для McDonald’s. Такий процес дозволяє замкнути ланцюг переробки та надати нове життя використаним матеріалам, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Зокрема, вже реалізована тестова партія об’ємом 3т, отримана від компанії McDonald’s. Загалом, потужності заводу Polygreen дозволяють переробляти до 860 т поліетилену щомісяця.

Згідно рейтингу World Bank Україна входила числа країн з найбільшою кількістю сміття на одного громадянина. І це зовсім не ті призові місця, на яких хотілося б опинятись.

В середньому кожен житель України викидає 250-300 кілограм твердих побутових відходів за рік. А це могло б стати сировиною для вторинної переробки.

Для того, щоб зменшити кількість поліетилену на полігонах України та сприяти покращенню екологічної ситуації з’явився проект, який об’єднав міжнародні компанії з суттєво різних сфер діяльності.

«Ми розглядаємо рециклінг як важливий елемент сталого розвитку і нам дуже приємно співпрацювати з партнерами, які популяризують культуру сортування та переробки не лише в нашій країні, але й в усьому світі», - коментує Юрій Голянич,  Генеральний менеджер напрямку HouseholdandRecyclingкорпорації «Біосфера».

Компанія McDonald's ужекілька років поспіль впроваджує рішення, що допомагають позитивно впливати на навколишнє середовище. Щомісяця з ресторанів партнери вивозять на переробку понад 120 тонн паперу, 10 тонн пластику й майже тонну пакувань Tetra Pak. Також більше 3 т відходів - це плівка, яка відтепер використовується повторно з метою зменшення негативного впливу на довкілля.  

Читайте також: В Україні відкрилась освітня онлайн платформа «Фрекен Бок Академія»

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також