20 жовтня 2021

Україна суттєво збільшила експортну виручку агросектору

Україна суттєво збільшила експортну виручку агросектору
1330

За 9 місяців 2021 року Україна згенерувала $17,7 млрд експортної виручки від реалізації продукції агропромислового сектору, що на 17% вище аналогічного показника минулого року. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

Водночас частка агропромислового сектору в загальному українському експорті за вказаний період склала 36%.

62% згенерованої виручки дає реалізація 3 основних позицій: соняшникова олія, кукурудза та пшениця. Саме ці позиції за останній рік значно зросли в ціні та дозволили залучити більші надходження. Далі слідують ріпак, ячмінь, макуха від виробництва соняшникової олії та курятина.

Основними країнами-покупцями української агропродукції були: Китай, який забезпечив 16% експорту з України на загальну суму $2,9 млрд, Індія – 8% ($1,4 млрд) та Нідерланди – 7% ($1,2 млрд). Сукупно вони за 9 місяців 2021 року згенерували 31% української експортної виручки від реалізації продукції АПК. Китай та Індія є найбільшими світовими імпортерами продуктів харчування, тому що мають значні темпи зростання населення та значну потребу в такій продукції.

Сукупні відвантаження продукції АПК в країни ЄС за 9 місяців 2021 року становлять 30% всієї експортної виручки. При цьому, найбільшими країнами-імпортерами української продукції АПК були:

Нідерланди – 7% ($1,2 млрд),

Польща – 4% ($0,7 млрд),

Іспанія – 4% ($0,6 млрд),

Німеччина – 3% ($0,5 млрд),

Італія – 2% ($0,4 млрд). 

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також