11 листопада 2021

Україні загрожує дефіцит молока

Україні загрожує дефіцит молока
1212

Через серйозне підвищення ціни на газ для молочних підприємств у найближчі місяці можуть подорожчати і продукти. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

“Пляшка молока 2,5% жирності у листопаді у нас подорожчає десь на 2 гривні. Зрозуміло, що це вплине і на відпускну ціну на місцях торгівлі. Масло у залежності від жирності, від фасування – ціна збільшилася на 10-15 гривень на кілограм”, – розповідає керівник молочного підприємства на Чернігівщині Анатолій Дідур.

За словами фахівців, частина підприємств можуть взагалі не пережити цю зиму. Та й ціни, які є зараз – неконкурентоспроможні.

“Це неконкурентна ціна. Якщо купувати молоко за такою ціною і не мати державної компенсації – це просто неможливо вести бізнес. Я думаю, що частина молокопереробних підприємств може не пережити цю зиму”, – каже завідувач відділу фінансово-кредитної політики ННЦ “Інститут аграрної політики”.

Тож для українців молоко із щоденного продукту харчування може перетворитися на розкіш. Зросли суми у платіжках, суттєво зросла продуктова інфляція, тож споживачі будуть заощаджувати навіть на молоці.

Читайте також: Україні загрожує дефіцит алкоголю

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також