28 грудня 2021

Перший в Україні: Епіцентр продаватиме меблі через доповнену реальність

Перший в Україні: Епіцентр продаватиме меблі через доповнену реальність
1506

Невдовзі клієнти інтернет-магазину epicentrk.ua зможуть використовувати доповнену реальність для придбання меблів. Ця технологія дозволить максимально реалістично візуалізувати товар та показати, як він виглядатиме в конкретній кімнаті та інтер’єрі. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Впровадження AR-технології (від англ. augmented reality – доповнена реальність) в роботу інтернет-магазину epicentrk.ua стане можливим завдяки підписанню договору з компанією ARBrowser. Це заснований українцями американський стартап, що займається візуальними технологіями для онлайн-ритейлерів. Завдяки інтеграції комплексного програмного забезпечення ARBrowser з інтернет-магазином, компанія запровадить цілу низку інноваційних для українського ринку сервісів.

Зокрема, за допомогою функції доповненої реальності покупці зможуть через камеру свого смартфону чи планшету подивитися, як виглядатимуть меблі в їхній кімнаті. Щоб скористатися цією функції, клієнту компанії не потрібно буде встановлювати жодного програмного забезпечення - достатньо лише просканувати QR-код. 

На сайті також з’явиться 360 HD-viewer, що дозволятиме переглядати меблі з різних боків, і конфігуратор, який надасть можливість змінювати колір та окремі елементи меблів. Як працюватиме доповнена реальність від ARBrowser - дивіться в короткому відеоролику: 

 

Як запевняє в.о. директора направлення «Меблі» компанії «Епіцентр К» Олександр Лук'янченко, інтернет-магазин ритейлера стане першим в Україні, який буде використовувати такі технології для продажу меблів.

«Пандемія COVID-19 суттєво прискорила розвиток e-commerce. Розуміючи зручність цього каналу, споживач все частіше купує меблі в інтернеті. Тільки в 2021 році онлайн-продажі цієї категорії товару в мережі Епіцентр зросли більш ніж на 50%, а частка e-commerce в обороті меблів перевищила 15%. З впровадженням технології доповненої реальності в роботу інтернет-магазину ми ще більше полегшуємо процес вибору та покупки меблів для своїх клієнтів, а отже – можемо розраховувати на подальше покращення ефективності нашого онлайн-каналу», - наголосив Олександр Лук'янченко.

За його словами, аналітика продажів низки американських меблевих ритейлерів, які вже впровадили в свою роботу технології ARBrowser, свідчить про високу ефективність цього сервісу. В середньому, інтеграція нових технологічних рішень інтернет-магазинами дозволяла збільшити конверсію вдвічі та скоротити кількість повернень товару на 30%.

Запуск нових сервісів на сайті epicentrk.ua запланований на початку 2022 року. На старті компанія співпрацюватиме з декількома постачальниками і тестуватиме нові функції на обмеженому асортименті товарів. На перших порах це будуть найбільш популярні серед споживачів письмові столи, шафи, дивани та ліжка. На сайті інтернет-магазину такі товари виділять спеціальними позначками. В майбутньому компанія планує збільшувати пропозицію меблів, які можна буде обрати через технологію доповненої реальності.

Читайте також: З Пікассо та Малевичем: Епіцентр відкриває новий ТЦ у Харкові

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також