29 грудня 2021

За рік середня зарплата в Україні зросла майже на 20%

За рік середня зарплата в Україні зросла майже на 20%
1742

У листопаді 2021 року середня номінальна заробітна плата в Україні  становила 14,3 тис. грн, що у 2,4 рази вище рівня мінімальної зарплати. Порівняно з листопадом минулого року вона зросла на 19,2%, реальна заробітна плата зросла на 8%. Порівняно з жовтнем середня зарплата в листопаді збільшилась на 1,7%. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Мінекономіки.

“Попри запровадження додаткових карантинних обмежень через COVID-19, що відбулось у багатьох регіонах країни в листопаді, зарплати українців зростали. Це свідчить про те, що бізнес достатньо пристосувався до роботи в умовах пандемії. Окрім того, суттєвим чинником підвищення рівня оплати праці продовжує залишатись збільшення рівня мінімальної зарплати, яка з січня поточного року зросла до 6000 грн, а з 1 грудня підвищилась ще на 500 грн”, - прокоментував Перший заступник міністра економіки України Денис Кудін.

Згідно з даними Держстату, позитивна тенденція із зростання заробітної плати порівняно з листопадом минулого року спостерігалась в усіх видах економічної діяльності. Зокрема, найбільшими темпами – у сферах тимчасового розміщування й організації харчування (на 39,4%), сільського, лісового та рибного господарства (на 30,6%), інформації та телекомунікації (на 28,8%), мистецтва, спорту, розваг та відпочинку (на 25,8%),  освіти (на 24,6%).

Середня зарплата зросла також і в усіх регіонах країни. Найбільше зростання відбулось у Сумській (22,1%), Київській (21,2%), Вінницькій (21,1%) областях.

Загалом найвищий рівень оплати плати у листопаді мали працівники сфери інформації та телекомунікацій – 27,1 тис. грн, фінансової та страхової діяльності – 23,4 тис. грн, державного управління й оборони; обов’язкового соціального страхування – 19,9 тис. грн, професійної, наукової та технічної діяльності - 19,1 тис. грн.

Найбільше заробляли в Києві (21,1 тис. грн), Донецькій (14,8 тис. грн), Київській (14,8 тис. грн), Дніпропетровській (13,9 тис. грн), Запорізькій (13,8 тис. грн) областях.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також