24 березня 2022

Українська залізниця хоче збудувати нові термінали для розширення залізничного сполучення з Європою

Українська залізниця хоче збудувати нові термінали для розширення залізничного сполучення з Європою
1425

Українська залізниця закликає приватні компанії інвестувати та будувати залізничні вантажні термінали на західних територіях країни. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Logist.FM.

Потреба у терміновому розширення транспортного потенціалу виникла, звісно, через війну з росією, в результаті якої зруйнована інфраструктура на сході та півдні, а також зникла можливість використовувати морські порти.

«У мирний час залізниця була головною артерією економіки. Під час війни ми стали опорою безпеки. Тому нам потрібно будувати інфраструктуру для розвитку експорту та імпорту через західні кордони», – прокоментував Олександр Камишин, голова правління «Укрзалізниці».

«Спільно з Мінекономіки ми пропонуємо приватному бізнесу побудувати термінали на стиках з Польщею, Словаччиною, Угорщиною та Румунією. Ми забезпечимо головне – залізничну інфраструктуру. З рештою буде допомагати місцева влада, яка вже підтримує таку ініціативу», – додав він.

Розбудова нових залізничних терміналів перед та за західним кордоном України триває уже не перший рік. Найбільшим з нових об’єктів став контейнерний термінал у Мостиськах неподалік від Польщі, який мав запрацювати на повну потужність наступного місяця. Початок активної фази війни з росією призупинив процес. Але зараз стає зрозуміло, що його потрібно прискорювати.

Україна має на меті полегшити залізничні вантажні перевезення до та з своїх західних сусідів, і це, здається, є стратегією відновлення під час і після війни. Завдяки більшій кількості термінальних інвестицій на заході країни залізничні вантажні перевезення стануть провідним гравцем ланцюгів постачання.

Читайте також: Укрзалізниця пропонує безкоштовно доправити гуманітарні вантажі

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також