25 березня 2022

Імпортерів планують звільнити від сплати мита

Імпортерів планують звільнити від сплати мита
1340

Комітет Верховної Ради України з питань фінансів, податкової та митної політики підтримав проєкт закону, який має на меті звільнити імпортерів від сплати митних зборів. Про це у Фейсбуці повідомив народний депутат України Ярослав Железняк, пише TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

Законопроєкт №7190 про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо вдосконалення законодавства на період воєнного стану підтриманий народними депутатами на засіданні податкового Комітету Верховної Ради ввечері 22 березня.

Документ передбачає, що під звільнення від оподаткування ввізним митом підлягають товари, що ввозяться на територію України в режимі імпорту. Ця норма, зокрема, не поширюється на товари з рф, білорусі та тимчасово окупованих територій.

Також законопроєктом пропонується звільнити від ПДВ операції з ввезення товарів на митну територію України платниками єдиного податку першої, другої та третьої групи, що сплачують податок за ставкою 2%. Митне оформлення таких товарів передбачене за спрощеною процедурою.

Читайте також: В Україні спростять процедуру приватизації держмайна

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також