06 травня 2022

Продовольчих запасів вистачить на всіх українців

Продовольчих запасів вистачить на всіх українців
1018

Вивезення росіянами зерна з тимчасово окупованих територій України не несе загрози національній продовольчій безпеці. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це заявив перший заступник міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький, говориться у повідомленні Мінагрополітики.

«У нас сьогодні у залишках загалом близько 25 млн т зернових та олійних культур. Якщо ми говоримо про тимчасово окуповані території, то там на момент окупації залишалося приблизно 1,3 млн т зернових. З погляду забезпечення продовольством усіх 40 млн українців ми маємо достатньо резервів на контрольованій території», — підкреслив Тарас Висоцький.

Він також додав, якщо порівняти площі, які наразі тимчасово недоступні, виходить приблизно мінус 30%. А для забезпечення продовольством усіх 40 млн українців необхідні посівні площі становлять близько 35%.

«Тобто у нас доступно на контрольованій території мінімум 70% площ. І тільки половина з них потрібна для забезпечення продовольством усіх 40 млн українців», — запевнив перший заступник міністра.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Раздел: > Новости Украины

Теги:

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також