26 травня 2022

Виробник солі на Львівщині працює цілодобово, але Артемсіль не замінить

Виробник солі на Львівщині працює цілодобово, але Артемсіль не замінить
2159

Дрогобицька солеварня (Львівська обл.) збільшила виробничі потужності через зупинку ДП «Артемсіль» та дефіцит солі в Україні, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це заявив в.о. директора Дрогобицької солеварні Ігор Нащочич в коментарі «Укрінформ».

Він зазначив, що підприємство вийшло на виробництво 55 т солі на місяць, однак цього не вистачить навіть, щоб забезпечити Львівську область.

«На жаль, наші потужності не можуть покрити потреби солі навіть у Львівській області, дуже великий попит. «Артемсіль» виробляло 2 млн т на рік, ми зараз збільшили до 55 т на місяць, за рік вийде десь 600 т. Це дуже мало. Але ми вже наші потужності збільшили до максимуму. Цілодобово в нас працюють люди, зараз добрали працівників до 40. І вони день і ніч варять сіль», — розповів Нащочич.

Він додав, що до 90-х років Дрогобицька солеварня випускала до 750 т на місяць. Щоб повернутися до таких потужностей, потрібен не один мільйон. Треба проводити газ, ставити великі ванни, сушильний барабан, транспортери. Це дуже великі кошти, а оскільки підприємство у державній власності, то поки на це мало надії.

«Спосіб виробництва солі у Дрогобицькій солеварні відрізняється від традиційного видобутку, як це було у Соледарі. Ми видобуваємо соляний розчин (ропу) з-під землі й варимо її в соляних ваннах на дровах. Вода випаровується, сіль осідає, і тоді витягаємо, просушуємо і фасуємо. Дуже складний процес. У нас працює лише одна соляна шахта, з якої беремо 50 кубів ропи на день, не більше», — зазначив в.о. директора.

За його словами, навіть якщо на підприємство підвести газ, то ціна в закупці зросте до 60 грн, тоді як зараз фасовка в 750 г коштує 18 грн.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також