01 листопада 2022

Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні 6 років

Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні 6 років
1346

18 жовтня 2022 року Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні святкує свій 6-й день народження. За цей час благодійна організація заснувала й утримує 6 Сімейних кімнат Рональда МакДональда в найбільших дитячих лікарнях, закупила 200 одиниць обладнання для медичних закладів, ініціювала більше 100 проєктів гуманітарної підтримки, роздала більше 130 000 продуктових наборів. Війна скорегувала напрями діяльності Фундації у 2022, проте головну мету залишила незмінною створювати та підтримувати програми, що безпосередньо покращують здоров’я та добробут дітей і їхніх родин. 

Популяризація сімейно орієнтованої медицини

Фундація у світі існує вже майже 50 років. В Україні вона працює з 2016 року. Ініціатором заснування, а також найбільшим корпоративним партнером став МакДональдз в Україні.

Уже 6 років в Україні благодійна організація розвиває принципи сімейно орієнтованого підходу в лікуванні дітей (СОМ), що є важливою частиною реформи в системі охорони здоров’я, коли в центрі уваги лікарів — маленький пацієнт і його родина. Фундація поширює їх через освітні програми для медичної спільноти й населення, а також допомагає отримати доступ до якісної медицини через створення й утримання Сімейних кімнат Рональда МакДональда в державних дитячих лікарнях.

Програма Сімейних кімнат допомагає сім’ям бути разом у лікарнях, за мить від дитячого ліжка. Тут родини можуть відпочити, перекусити, прийняти душ, задовольнити базові потреби, щоб бути сильними для своїх дітей. Першу Сімейну кімнату відкрили 2017 року у Львові, а цьогоріч, незважаючи на війну, шоста Сімейна кімната відчинила свої двері у Рівненській обласній дитячій лікарні. За весь час кімнати відвідали 121 504 разів. Найдовший час перебування однією родиною склав 241 день (Сумська обласна дитяча лікарня, гематологічне відділення).

Крім відкриття Сімейних кімнат діяльність Фундації зосереджена на освітній місії — навчати лікарів аспектів СОМ, допомогти їм змінити парадигму в ментальності й практиці лікування. Для цього Фундація проводить навчальні конференції, у яких протягом 5 років взяли участь 838 медиків з 200 лікарень; організовує тренінги в медзакладах, а також створила серію відеокурсів для медпрацівників. На цьому етапі — це 11 відеокурсів, які пройшли більше 11 000 фахівців.

Допомога під час війни

З 24 лютого українські родини живуть у страху за рідних та свою країну. У період війни Фундація Дім Рональда МакДональда в Україні разом із волонтерами МакДональдз започаткувала ряд ініціатив, щоб допомогти біженцям, сім’ям із зон бойових дій та іншим постраждалим від війни. Одна з таких — програма продуктових наборів. Команда Фундації разом із волонтерами МакДональдз та партнерами налаштувала закупівлю, пакування та логістику життєво необхідних продуктів харчування. Приблизно 130 000 сімей у 22 регіонах отримали харчові набори на суму більш ніж 44 000 000 грн.

Крім того, організація забезпечує лікарні апаратами вакуумної терапії — інноваційним методом лікування, завдяки якому важкі рани загоюються швидше та якісніше. Придбано 200 апаратів для приблизно 40 лікарень на суму 18 673 109 грн. 

Також Фундація реалізувала 106 проєктів гуманітарної допомоги на суму 9 063 233 грн. Було надано: 24 тони продуктів харчування та води, 150 спальних мішків, 5 351 продуктів дитячого харчування, З 782 засобів гігієни, 36 870 медичних препаратів, 1 217 одиниць медичного обладнання, 676 аптечок першої допомоги, 600 джгутів, що зупиняють кров, 263 товарів для дому

Загалом у період з 24 лютого 2022 року Фундація надала гуманітарну допомогу на більше ніж  72 094 472 грн.

Партнери

Діяльність Фундації Дім Рональда МакДональда в Україні не була б можливою без підтримки партнерів. Найбільший розмір благодійної допомоги за 6 років надійшов від МакДональдз в Україні, Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Церкви Ісуса Христа Святих Останніх Днів в Україні, МакДональдз у Польщі, Farm Frites.

У 2022 році партнерами стали: МакДональдз в Україні, Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), Церква Ісуса Христа Святих Останніх Днів, МакДональдз у Польщі, Farm Frites, Нова пошта, SAGA Development, Біосфера, Ruta­, Aryzta, Agrarfrost, Аптечна мережа 9-1-1, Антошка, ІДС АКВА СЕРВІС, Bosch, Ergo, Укртелеком, Huhtamaki.

Партнери, що надають безкоштовні послуги та продукти для програми “Продуктові набори”: Альфа-Пак, Nestlé Україна, Олейна, AХА.

Важливу підтримку під час війни Фундація в Україні отримала від підрозділів Фундація Дім Рональда МакДональда у всьому світі, а також МакДональдз в інших країнах.

Плани на майбутнє

Якісний медичний догляд робить Україну більш прибавливою для родин. Важливим кроком у реалізації цієї мети стане відкриття програми Дім Рональда МакДональда — дому, що розташовується поряд із лікарнею та забезпечує комфорт сім’ям, діти яких отримують медичну допомогу далеко від рідного міста. У світі функціонує понад 380 таких програм у 62 країнах, в Україні вона стане першою. Програму буде побудовано на території найбільшої дитячої лікарні в Україні «Охмадит» в м. Києві, де щорічно проходять лікування до 20 000 дітей з усієї країни. Орієнтовна площа будівлі складатиме понад 3 000 кв м, будинок міститиме 50 окремих кімнат, які можуть забезпечити більше 18 тис. безкоштовних ночівель на рік, та дозволить родинам економити щороку мільйони гривень на проживанні та харчуванні.

Читайте також: Фундація Дім Рональда МакДональда відкрила Сімейну кімнату у Рівненській обласній дитячій лікарні

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також