23 листопада 2022

Мінфін змінить правила блокування податкових накладних

Мінфін змінить правила блокування податкових накладних
1066

Міністерство фінансів уже цього тижня представить зміни, які дозволять зменшити кількість заблокованих податкових накладних, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на AgroPortal.

Про це заявив голова Комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Як відомо, у жовтні уряд підтримав пропозицію Мінфіну щодо зміни алгоритмів блокування податкових накладних, внісши зміни до постанови №1165. У зв’язку з цим кількість заблокованих накладних збільшилася удвічі. Статистика наступна: у вересні кількість заблокованих накладних була 0,8%, у листопаді така кількість зросла удвічі — 1,63%», — уточнив Гетманцев.

Він додав, що це створює відчутні проблеми для бізнесу, хоча відсоток заблокованих накладних зараз уже йде на спад — станом на 18 листопада заблоковано вже 1,12% накладних.

«Тому в комітеті за проханням бізнесу ми вже провели декілька зустрічей з представниками бізнесу, експертами та Мінфіном як ініціатором змін щодо вдосконалення системи блокування податкових накладних убік пом’якшення критеріїв. Відповідні зміни повинні бути представлені Мінфіном цього тижня», — додав Гетманцев.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також