20 грудня 2022

Дослідження: у DHL розповіли, що очікує на логістику найближчими роками

Дослідження: у DHL розповіли, що очікує на логістику найближчими роками
1298

Кожні два роки компанія DHL публікує звіт DHL Logistics Trend Radar, який показує найважливіші соціальні, економічні та технологічні зміни у сфері логістики, відстежуючи їхню еволюцію на основі макро- та мікротрендів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Незважаючи на наслідки пандемії та останні потрясіння на ринку, цього разу аналітики прогнозують, що глобалізація та супутня їй транскордонна торгівля розвиватимуться активніше у 2023 році порівняно з попереднім десятиліттям.

Відповідно до шостого випуску дослідження DHL Logistics Trend Radar, у найближчі кілька років галузь зосередиться на декарбонізації, автоматизації, розвитку та застосуванні роботів, Big Data, диверсифікації ланцюжків поставок та альтернативних енергетичних рішеннях.

Диверсифікація ланцюжків поставок

Оскільки кризові ситуації, пов'язані з кліматом та геополітикою, трапляються все частіше, бізнес уже прагне робити свою логістику більш стабільною, стійкою та передбачуваною, наприклад, запроваджуючи диверсифікацію ланцюжків постачання. Встановлення безлічі логістичних ланцюжків, партнерство з декількома конкуруючими постачальниками, вибір операторів у кількох країнах чи регіонах — ось деякі зі стратегій, які можуть бути використані.

76% опитаних підприємств планують внести істотні зміни до своєї бази постачальників протягом наступних двох років, щоб забезпечити стабільність ланцюжка постачання. Основними трендами у цьому напрямі є візуалізація даних, цифрові двійники та комп'ютерний зір. У комплексі вони забезпечать бізнес вищою працездатністю ланцюжків постачання, а також дозволять скоротити кількість поломок на 70%, зробивши операції безпечнішими.

Екологічна стійкість логістики

Екологічний порядок денний набирає обертів – декарбонізація, альтернативні енергетичні рішення, циклічність переробки матеріалів та дбайливе ставлення до навколишнього середовища – у трендах на найближче майбутнє у логістичній галузі.

Що стосується альтернативних енергетичних рішень, то тут логістика має пильно дивитися у бік електротранспорту. Із $755 мільярдів, вкладених у енергетичний перехід у 2021 році, 36% було інвестовано в електротранспорт.

Однією з тенденцій, що потенційно може змінити бізнес-модель, є циклічність. Нині лише 8,5% від загального обсягу споживання матеріалів суспільстві переробляється чи використовується повторно.

Автоматизація та роботизація логістики

Розвиток електронної комерції з кожним роком провокуватиме споживчий попит. Для задоволення компаніям доведеться підвищувати свою продуктивність. Серед трендів у цьому напрямі використання мобільних та стаціонарних роботів.

Мобільні роботи для приміщень вже значно вдосконалені завдяки постійному технологічному прогресу, тепер вони можуть не тільки переміщати товари з однієї точки в іншу, але й допомагати з навантаженням та розвантаженням контейнерів або вантажівок, а також допомагати в обслуговуванні об'єктів зі збиранням та охороною.

Стаціонарний робот може стати незамінним помічником на складах або в вузлових центрах для оптимізації процесів. Майбутнє логістики вже неможливо уявити без автоматизованих та роботизованих процесів.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також