13 січня 2023

Toyota третій рік поспіль утримує лідерство у світі з продажу нових авто

Toyota третій рік поспіль утримує лідерство у світі з продажу нових авто
1243

Японський концерн Toyota Motor третій рік поспіль вдалося утримати лідерство серед світових автовиробників за кількістю нових автомобілів. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на статистичні дані німецької корпорації Volkswagen Group.

Volkswagen за 12 місяців 2022 року реалізував у всьому світі 8,26 млн автомобілів - приблизно на 7% менше, ніж роком раніше.

Toyota Motor ще не опублікувала дані за весь рік, проте проміжна статистика за період з січня по листопад свідчить про те, що вона разом з виробниками Daihatsu Motor і Hino Motors, що входять до групи компаній Toyota, продала 9,56 млн автомобілів. При цьому продажі тільки самої Toyota склали 8,77 млн автомобілів.

Японський автогігант протягом минулого року кілька разів фіксував рекордні показники виробництва та продажу за підсумками того чи іншого місяця. У компанії відзначають позитивні результати завдяки відновленню сталого попиту, насамперед у Північній Америці. Позитивний ефект також покращило ситуацію з дефіцитом запчастин.

Toyota Motor та Volkswagen протягом останніх років ведуть боротьбу за лідерство з продажу автомобілів у світі. У 2020 році Toyota після чотирирічної перерви повернула собі першість за цим показником, і з того часу розрив між автогігантами зростав щорічно.

Читайте також: Toyota закриває завод на росії

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також