21 лютого 2023

Презентовано оновлену програму компенсацій роботодавцям за працевлаштування українців

Презентовано оновлену програму компенсацій роботодавцям за працевлаштування українців
1196

Уряд розширив на 400 млн грн програму компенсацій роботодавцям за працевлаштування українців. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Мінекономіки. За допомогою цього уряд розраховує  збільшити рівень зайнятості українців.

Йдеться про працевлаштування безробітних за направленням центру зайнятості. Із числа осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні і понад місяць перебувають у статусі безробітного.

Компенсуватиметься фактичні витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соцстрахування за особу за місяць (але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску) за працевлаштування не менш як на 2 роки.

Категорії осіб:

- один із батьків або особа, яка їх замінює, яка має на утриманні дитину (дітей) віком до шести років, виховує сама дитину віком до 14 років або дитину з інвалідністю, або утримує особу з інвалідністю з дитинства (незалежно від віку) або особу з інвалідністю I групи;

- діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування;

- особи, звільнені після відбуття покарання або примусового лікування;

- особи, яким до настання права на пенсію за віком залишилося 10 і менше років;

- особи, яким виповнилося 15 років та які за згодою одного з батьків або особи, яка їх замінює, можуть, як виняток, прийматися на роботу;

- особи, стосовно яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України, після їх звільнення.

Загальна тривалість виплати компенсації роботодавцям становитиме 12 місяців упродовж наступних двох років.

Компенсацію 50% фактичних витрат на оплату праці (але не більше розміру мінімальної зарплати) нададуть роботодавцеві за працевлаштування за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік осіб:

1) яким до пенсії за віком залишилося не більше п’яти років;

2) а також зареєстрованих понад місяць тому безробітних із числа осіб з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку, та учасників бойових дій.

Загальна тривалість виплати компенсації становитиме шість місяців упродовж наступного року.

Роботодавцеві компенсують 50% мінімальної зарплати за особу за місяць.

Якщо він за направленням центру зайнятості працевлаштовує безробітного віком до 25 років. Якщо така особа сумарно має не більше 12 місяців страхового стажу.

Віком до 35 років – на перше робоче місце.

Звільнених із строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення.

Загальна тривалість виплати такої компенсації – не більше шести місяців. За умови збереження гарантій зайнятості особи протягом періоду, що перевищує період виплат у два рази.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також