03 квітня 2023

ОККО закрила збір коштів на «Довгі РУКи ТрО» Повернись живим

ОККО закрила збір коштів на «Довгі РУКи ТрО» Повернись живим
1066

Мережа ОККО перерахувала понад 48 млн гривень на «Довгі РУКи ТрО» фонду компетентної допомоги армії «Повернись живим», тим самим повністю закривши збір коштів на проєкт.  Загалом для підрозділів територіальної оборони фонд збирав 333 млн гривень на розвідувально-ударні комплекси (РУКи) зі 120-мм мінометами. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.

Кошти на кожну область — від 10,8 млн грн до 32,4 млн грн — акумулювали окремо, оскільки Сили тероборони сформовані за територіальним принципом, і регіони мають від однієї до трьох бригад. Завдяки допомозі від компанії вдалося добрати фінансування для ТрО таких областей України —Тернопільської, Полтавської, Рівненської, Вінницької, Черкаської, Миколаївської, Хмельницької, Кіровоградської, Закарпатської, Одеської і Чернівецької. У різних регіонах бракувало від 22 до 55 % потрібної суми.

«Ми допомагаємо ЗСУ – і напряму, і через волонтерські організації. У партнерстві з «Повернись живим» запустили й майже завершили проєкт «ОКО за ОКО». Перший із 25 розвідкомплексів  ШАРК передали військовим, інші вже в роботі. У квітні запускаємо ще один масштабний спільний проєкт, над яким активно працюємо. Але на цьому ми не зупиняємось. Сьогодні наша компанія вирішила зробити свій внесок в озброєння ТрО і пришвидшити збір на важливу ініціативу фонду. Таким чином, ми повністю закриваємо збір на розвідувально-ударні комплекси для сил територіальної оборони,  — коментує СЕО ОККО Василь Даниляк. — «Повернись живим» знають й працюють над актуальними потребами не передовій, наша ж мета системно зміцнювати армію і наближати перемогу».

«На озброєнні ТрО є міномети калібру 60 та 82 міліметри. Ми ж закупимо 120-ки, які збільшать дальність вогневого ураження з 4 до 7,1 км кілометра. А отже, значно посилять спроможність у відсічі ворогу, — говорить директор Департаменту розвитку та партнерств «Повернись живим» Олег Карпенко. — Сили Територіальної оборони захищають і звільняють від окупантів Україну вздовж усього фронту. Наприклад, разом з іншими родами військ ЗСУ стримують росіян на одному з найтяжчих напрямків — Бахмутському. Вчасна масштабна допомога нашого партнера компанії ОККО дозволить якнайшвидше забезпечити РУКами захисників». 

Загалом 31 бригада ТрО отримає РУКи. Кожен із розвідувально-ударних комплексів складається з: 

▪️Мінометів калібру 120-мм — 6 шт.

▪️Прохідних пікапів — 3 шт .

▪️Радіостанцій Motorola — 14 шт.

▪️Приладів нічного бачення (ПНБ) — 9 шт.

▪️Квадрокоптерів DJI Mavic 3 p + додаткові батареї — 3 шт.

▪️Starlink — 3 шт.

▪️Планшетів із ГРК «Armor» + карти пам’яті та чохли — 8 шт.

▪️Джерел безперебійного живлення (1 кВ) — 3 шт.

▪️Інверторних генераторів (1,6 кВ) — 3 шт.

▪️Біноклів із сіткою та компасом — 3 шт.

Читайте також: У мережі ОККО вироблено майже 2 мільйони кВт-год сонячної енергії за 2022 рік

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також