12 квітня 2023

В Україні скасували поняття «банківський день»

В Україні скасували поняття «банківський день»
1011

Національний банк України з 1 квітня запустив нову версію Системи електронних платежів (СЕП-4), завдяки чому скасовано поняття «банківський день». Тепер міжбанківські перекази з рахунку на рахунок можна буде здійснювати цілодобово у будь-який день, говориться у повідомленні НБУ, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

Зазначається, що система переказів функціонує на базі міжнародного стандарту ISO 20022.

Попередня версія СЕП надсилала банківські платежі, здійснені ввечері, на ранок наступного дня, а у вихідні — в перший робочий день. Тепер система працює в режимі 24/7, що передбачає цілодобове виконання міжбанківських платіжних операцій без призупинення роботи системи та миттєвий перехід від поточного до наступного календарного дня, пояснили у НБУ.

Також з СЕП-4 з’явилися такі поняття як обов’язкові та необов’язкові реквізити. Як свідчать порівняльні характеристики, тепер необов’язкові реквізити можна не заповнювати взагалі.

«Завдяки стандарту ISO 20022 з’явилася можливість уніфікації платіжних повідомлень, створення єдиних правил їх заповнення і оброблення, розширення реквізитного складу додатковими полями та структурованою інформацією. Це сприятиме ще більшій автоматизації та пришвидшенню оброблення платіжних операцій, підвищенню рівня обслуговування учасників СЕП та їхніх клієнтів», — додають у НБУ.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також