25 квітня 2023

ЄС розширить список заборонених до імпорту українських продуктів

ЄС розширить список заборонених до імпорту українських продуктів
1087

Перемовини між віцепрезидентом Єврокомісії Валдісом Домбровскісом та представниками п’яти країн Центральної Європи щодо імпорту сільськогосподарських товарів з України завершилася без домовленостей. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на agronews.ua.

Переговори з Польщею, Словаччиною, Угорщиною, Румунією та Болгарією продовжаться на рівні міністрів сільського господарства.

Як зазначається, з боку Єврокомісії є готовність йти на поступки. Зокрема, ЄК готова розширити список товарів, на які поширюватиметься заборона на імпорт з України.

«Прогрес є, і переговори рухаються в правильному напрямку», — повідомив один із учасників зустрічі.

Поки що Єврокомісія погодилася лише на заборону імпорту пшениці, кукурудзи, ріпаку та насіння соняшнику. Наразі ходять неофіційні розмови про те, що вона буде готова додати до списку обмежень інші продукти зі списку, раніше представленого міністрами сільського господарства п’яти країн, такі як яйця та м’ясо птиці.

Міністри сільського господарства Польщі, Болгарії, Румунії, Словаччини та Угорщини 21 квітня направили до Єврокомісії листа, де вимагають додатково включити до цього списку соняшникову олію, борошно, мед, цукор, м’які фрукти, яйця, м’ясо, молоко та молочні продукти.

Крім того, Болгарія, Польща, Румунія, Словаччина та Угорщина просять продовжити дію цих заходів після закінчення режиму скасування мит на товари з України, що відбудеться в червні 2023 року.

Окремо п’ять держав Євросоюзу просять якнайшвидше підготувати черговий пакет підтримки для постраждалих фермерів, а також запровадити механізм автоматичної підтримки в аналогічних ситуаціях у майбутньому.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також