10 травня 2023

Linella успішно застосувала Num8erz.Range для оптимізації асортименту та підвищення продажів

Linella успішно застосувала Num8erz.Range для оптимізації асортименту та підвищення продажів
1212

Команда Num8erz розробляє інноваційні підходи до ритейлу та надає аналітичні сервіси, які допомагають здобувати унікальні інсайти з безлічі даних для прийняття управлінських рішень. Одним із таких сервісів для категорійного менеджменту є Num8erz.Range, який був впроваджений у великій торговельній мережі Молдови – Linella. У рамках пілотного проєкту Num8erz.Range було запущено у 13 магазинах мережі Linella в різних регіонах, і за 3 місяці були отримані перші результати.

За допомогою Num8erz.Range для кожної категорії було виконано:

- оцінку відмінностей у структурі попиту в магазинах;
- аналіз дерева прийняття рішень і переключення попиту;
- створення нової структури асортиментних матриць;
- формування пропозицій щодо зміни асортименту з урахуванням обмежень простору та комерційних умов, відповідно до очікувань покупців і ритейлера.

Після цього в пілотних магазинах було проведено зміни асортименту з використанням оновлених планограм.

Результати експерименту підтвердили очікування ритейлера, і було прийнято рішення масштабувати сервіс на всю мережу. Наприклад, у категоріях сирів і печива асортимент було скорочено на 30%, але при цьому забезпечено зростання продажів на 3% і зростання маржинальності на 8%. Категорія підгузків була повністю переглянута, був обраний правильний асортимент відповідно до вподобань покупців, що призвело до збільшення продажів категорії у 2,5 раза. Загальний приріст продажів за всіма пілотними категоріями склав понад 6%.

У результаті впровадження сервісу Num8erz.Range, процес аналізу категорій було повністю реорганізовано, було впроваджено нові стандартизовані робочі процеси, а підготовку даних для перегляду асортименту було спрощено. Таким чином, ритейлер може краще задовольняти потреби своїх клієнтів і підвищувати свій прибуток.

Довідка:

Num8erz – аналітична платформа, призначена для категорійних менеджерів і маркетологів роздрібних мереж. Програмні рішення, які розробляє команда, дають змогу витягувати з необроблених даних роздрібної торгівлі цінну аналітичну інформацію для отримання додаткового заробітку. Компанія є частиною міжнародного холдингу Atriny, що працює в понад 10 країнах світу.

Linella була створена у 2001 році й сьогодні є одним з провідних мережевих продуктових ритейлерів у Республіці Молдова. Власником мережі є Moldretail Group. Мережа супермаркетів об'єднує 176 магазинів по всій країні. Завдяки своєму широкому асортименту та високому рівню обслуговування Linella завоювала довіру мільйонів клієнтів і займає третину ринку організованої роздрібної торгівлі в Молдові.

Num8erz.Range – інноваційний сервіс, розроблений спеціально для категорійних менеджерів. Сервіс автоматизує складні завдання та допомагає поліпшити якість управління категоріями. Цифровий інструмент швидко та якісно аналізує величезні обсяги даних із чеків та карт лояльності, здійснює кластеризацію торгових точок за структурою попиту та формує пропозиції щодо перегляду асортименту з урахуванням очікувань покупців, обмежень простору й комерційних умов.

Читайте також Consulting for Retail виходить на американський ринок 

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також