Смачна аналітика VARUS: з чим найчастіше українці готують та їдять борщ

У мережі VARUS завершився Тиждень борщу. У рамках акції в супермаркетах пропонували знижки на продукти борщового набору, ділились автентичними рецептами найпопулярнішої української страви з різних куточків нашої країни та зізнавались у любові його величності Борщу. А ще — провели опитування, щоб дослідити, як та з чим українцям найбільше смакує ця страва. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на прес-реліз компанії.
Тож поговоримо про цифри. Всього було опитано 1 846 людей. Абсолютна більшість — 94% учасників — відповіли, що борщ присутній у їхньому домашньому меню. І це зовсім не дивно, адже борщ був частим гостем на столах українців ще багато століть тому, а зараз у нашій країні в середньому з’їдають півмільярда літрів цієї страви на рік.
Що саме додають та з чим їдять борщ українці
Як відомо, скільки господарів — стільки й рецептів борщу. Результати опитування це підтверджують: 65% користувачів відповіли, що мають фірмовий родинний рецепт.
Ніхто не назве вам “правильний” рецепт борщу, проте в опитуванні намагались визначити принаймні найбільш популярний. На першому місці серед запропонованих варіантів опинився класичний борщ із квасолею з результатом 50%. Проте ще 45% учасників обрали варіант “Інший”.
Борщ — самодостатня та ситна страва, проте деякі продукти роблять картину ще більш довершеною. Так, з чим саме він найкраще смакує? 42% учасників опитування впевнені, що з часниковими пампушками. Ще 32% точно знають, що до борщу чудово пасує сало, а 26% опитаних люблять доповнювати його чорним хлібом.
Ні, про сметанку не забули! Цьому продукту присвятили окрему частину опитування. Більшість учасників — 78% — відповіли, що до борщу обов’язково додають сметану.
Наскільки сильно українці люблять борщ
І наостанок мережа VARUS поцікавилась частотою вживання в раціоні українців борщу: кожного дня, раз на місяць чи тільки на свята? 41% учасників опитування відповідають — раз на тиждень! Ще 36% користувачів готують борщ приблизно два рази на місяць, 20% — раз на місяць. Тільки 4% зізнаються, що готують його дуже рідко або не готують взагалі.
Більше цікавих опитувань, аналітики та новин завжди можна знайти на сайті varus.ua або на офіційних сторінках в Instagram VARUS та Facebook VARUS. Підписуйтесь, щоб разом із VARUS досліджувати різномаїжжя!
Читайте також: Корисні смаколики: оригінальні рецепти від VARUS та Євгена Клопотенка у жовтневому каталозі «Кулінарна підтримка»
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua
Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua
Раздел: > Новости Украины
Теги: новини ритейлу, варус, рецепт борщу, ритейл україни
Коментарі
Ваш коментар буде першим.Додати коментар