27 жовтня 2023

23 українських сири на World Cheese Awards 2023

23 українських сири на World Cheese Awards 2023
2031

27-го жовтня у м. Тронхейм у Норвегії розпочався міжнародний сирний конкурс World Cheese Awards 2023. Протягом останніх місяців учасники з усієї України подавали заявки на участь у конкурсі, а команда Procheese від Ardis Group спілкувалася з крафтовими сироварами й представниками великих виробників та консультувала щодо вибору сиру, що найкраще представить виробника і нашу країну на світовій арені.

Компанія Ardis Group та спільнота поціновувачів сиру ProCheese — офіційні представники України на WCA. Участь українських сирів у конкурсі відбуватиметься за підтримки Швейцарії в межах швейцарсько-української програми Quality FOOD Trade Program, Western NIS Enterprise Fund і Ardis Group.

В результаті — 23 сири від 11 учасників вже сьогодні представлятимуть Україну на WCA 2023. Не зважаючи на численну кількість перепон і складні часи для країни, команда Ardis Group пишається, що цьогоріч Україна знову дивуватиме міжнародних експертів своїм смаком.

  • - «Доообра Ферма», Київщина — витриманий твердий сир «Легенда, свіжий витриманий козиний «Шевр» та свіжий м’який «Чечил»;
  • - «Мукко», Прикарпаття — витриманий сир «Старий Стрий з кавою», напівтвердий сир «Мукко» з трюфелем;
  • - «Станіславська Сироварня», Івано-Франківщина — козиний напівтвердий сир «Мотря»;
  • - «Zinka», Київщина — твердий витриманий «Український», «Твердий з пажитником», «Напівтвердий сир cередньої зрілості», «Гауда з паприкою», а також сир із білою пліснявою по типу «Камамбер» із козиного молока;
  • - «Гарбузовий рай», Львівщина — свіжий витриманий сир «Говерла» та сир із білою пліснявою «Лісова пісня»;
  • - «Lactalis Ukraine», Сумщина — напівтверді сири «Рицар» і «Шостка»;
  • - «Lemberg Cheese», Львівщина — свіжий витриманий сир «Рубіновий»;
  • - «Сироман», Київщина — сири з білою пліснявою з козиного молока «Руан», «Софія» з буряком, «Білий трюфель» з трюфелем;
  • - «Lel’», Кіровоградщина — копчена моцарела та її міні-варіація — моцарела-кулька;
  • - «Джерсей», Львівщина — сир «Массімо» із митою скоринкою;
  • - «Старий Порицьк», Волинь — твердий сир «Чедер».

«Учасники підготувалися до заходу із завзятістю та відданістю сирному мистецтву. Впевнена, що вони гідно представлять нашу країну на міжнародному рівні, здобудуть заслужені нагороди й, звісно, розкажуть світу унікальні історії любові до своєї справи через сир» — Оксана Чернова, суддя від України на World Cheese Awards, засновниця ProCheese Academy.

На заході також діятиме український стенд зі слоганом «freedom tastes great», на якому команда Ardis Group і ProCheese вболіватимуть за перемогу українських сирів, а також проведуть благодійні розіграші та перемовини із потенційними партнерами та баєрами.

Нагадаємо, що з WCA 2022, де було представлено 4434 сири з усього світу, українські представники повернулися з 13-ма нагородами, однією з яких була Super Gold для «Сирної торбинки» від «Станіславської сироварні» — одна із найвищих відзнак від журі конкурсу.

Щоби мати можливість відчути атмосферу WCA 2023, підписуйтеся на сторінки фестивалю сирного мистецтва та національного конкурсу сиру ProCheese Awards в Instagram та Facebook, де команда ProCheese ділитиметься актуальними новинами щодо участі українських сирів у міжнародному конкурсі.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також