22 лютого 2024

Рада ЄС підтримала продовження лібералізації торгівлі з Україною

Рада ЄС підтримала продовження лібералізації торгівлі з Україною
371

Посли країн-членів ЄС 21 лютого погодили мандат Ради ЄС на переговори щодо пропозиції продовжити ще на один рік скасування ввізних мит і квот на продукцію з України. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Agroportal.

Зазначається, що пропозиція передбачає продовження безмитної торгівлі до 5 червня 2025 року. Водночас вона містить нові заходи, які мають на меті посилити захист сільськогосподарської продукції.

Також посли країн-членів ЄС погодили пропозицію щодо продовження безмитної торгівлі з Молдовою до 24 липня 2025 року. Вона також містить захисні заходи щодо агропродукції.

«Неспровокована та невиправдана агресивна війна росії проти України продовжує мати глибокий негативний вплив на Україну та Молдову. Погоджуючись на продовження цих заходів, ми демонструємо нашу непохитну підтримку Україні та Молдові, водночас захищаючи внутрішній ринок від надмірного зростання імпорту певних чутливих сільськогосподарських продуктів», — зазначила міністр закордонних справ, європейських справ та зовнішньої торгівлі Бельгії Хаджа Лахбіб.

 

 
 

 

TradeMaster в соціальних мережах

 

З приводу розміщення новин пишіть на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також