17 січня 2022

M&S перейменувала солодощі Midget Gems через звинувачення в дискримінації

M&S перейменувала солодощі Midget Gems через звинувачення в дискримінації
1354

Британський рітейлер Marks&Spencer змінив назву жувальних цукерок Midget Gems на Mini Gems після звернення Ерін Прітчард, викладачки з вивчення проблем інвалідності в Університеті Ліверпуля Хоуп. Про це повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на New Retail.

Справа в тому, що слово «midget» (карлик), на думку Ерін Прітчард, містить у собі образливий підтекст і ображає почуття людей, які страждають на захворювання, виражене в затримці зростання.

Докторка Ерін Прітчард, в якої ахондроплазія, захворювання, що уповільнює зростання, порушила це питання перед супермаркетами в жовтні 2021 року, написавши у своєму Твіттері: «Жовтень – місяць поінформованості про карликовість, так коли ж @MorrisonsNews @Tesco @Freefromfett змінять назви своїх карликових каменів? Карлик – це форма мови ненависті».

Першою відреагувала компанія M&S, перейменувавши свою власну версію цукерок у Mini Gems.

«Ми прагнемо бути інклюзивною роздрібною компанією - від того, як ми підтримуємо наших колег, до того, які продукти ми пропонуємо і як ми продаємо їх нашим 32 млн покупців», - пояснив представник M&S.

«Відповідно до пропозицій наших колег та поглядів докторки Ерін Прітчард, ми ввели нову упаковку Mini Gem минулого року, яка потім була поширена у всіх наших магазинах».

Інші британські супермаркети поки що не перейменували свої «Карликові самоцвіти».

У жовтні Ерін Прітчард виділила Tesco, написавши в Твіттері: «Це все ще #dwarfismawareness month, і все ж таки @Tesco продає продукти, які пропагують ненависть до людей з карликовістю».

Компанія Tesco підтвердила, що перегляне назву продукту. Представник компанії додав: «Ми є інклюзивною роздрібною компанією і не хочемо, щоб якийсь із наших продуктів викликав негативні емоції та відчуття образи. Ми вдячні докторці Прітчард за те, що вона звернула на це нашу увагу, і ми переглянемо назву цього продукту».

За даними благодійної організації Little People UK, у Великій Британії налічується близько 7000 людей з карликовістю, яка може передаватися у спадок або бути викликана генетичною мутацією.

У своїй книзі «Disability Hate Speech» Прітчард пояснила, що термін «карлик» був популяризований як принизливий термін у вікторіанських шоу виродків, де експлуатувалися люди з карликовістю або іншими обмеженими можливостями.

Читайте також: M&S випустила в продаж 25-пенсові пакетики з бананами для зменшення харчових відходів

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також