05 серпня 2022

Auchan придбає 235 іспанських супермаркетів

Auchan придбає 235 іспанських супермаркетів
1549

Компанія Alcampo (іспанська «дочка» французької компанії Auchan) придбає 235 супермаркетів та склад в іспанській мережі супермаркетів DIA, повідомляє TradeMaster.UA з посиланням на Retail Detail.

Іспанська мережа супермаркетів DIA планує розвиватися лише у форматах жорсткого дискаунтера та «магазин біля дому». У зв'язку з цим, компанія продає безліч магазинів, які не вписуються в її поточний курс розвитку.

Auchan Retail здійснила велику угоду з купівлі магазинів на території Іспанії: компанія стане власником 235 магазинів середньою площею 760 кв м в іспанських регіонах Арагон, Астурія, Країна Басків, Кантабрія, Кастилія та Леон, Галісія, Мадрид та Наварра (в основному майже всі точки розташовані біля Північної Іспанії). Загальна площа активів становитиме 180 000 кв.

«Завдяки цій операції Auchan Retail значно зміцнила свою присутність у країні, яка має стратегічне значення для нашого бренду. Ми прагнемо прискорити розвиток мережі в Іспанії, щоб стати лідером роздрібної продуктової торгівлі», - зазначив генеральний директор Auchan Retail Ів Клод.

Зараз угода очікує на схвалення від іспанського відомства з регулювання конкурентності на ринку. Передбачається, що магазини будуть передані Alcampo частинами, оскільки в DIA і Auchan не очікують, що регулятор схвалить угоду з продажу всіх 235 супермаркетів одразу. У зв'язку з цим все ще не визначено фінальну ціну операції — вона залежатиме від того, скільки магазинів зможе купити Auchan Retail.

Читайте також: Auchan і METRO продовжать працювати на росії

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua



Ексклюзивні матеріали TradeMaster.ua

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*

Читайте також