12 липня 2022

ANT-Logistics: як знизити витрати та підвищити контроль над транспортом

ANT-Logistics: як знизити витрати та підвищити контроль над транспортом

2872

Економічність і контроль у логістиці – дві взаємозв’язані та важливі для багатьох компаній цілі. Зараз, в умовах дефіциту та підвищення цін на паливо, а також загальної нестабільності логістичної галузі, ці питання стали ще гострішими.

Хмарний TMS-сервіс керуванням транспортом ANT-Logistics допомагає вирішити зазначені проблеми за допомогою професійного логістичного софту. Завдяки сучасному IT-продукту ефективне планування та маршрутизація доставок стають доступнішими – сервіс ANT-Logistics може бути використаний практично будь-яким бізнесом, пов'язаним із перевезеннями (дистрибуція, вантажоперевезення, інтернет-магазини тощо).

Давайте розберемося, яким чином впровадження сервісу в бізнес допомагає вирішувати проблеми економічності та контролю?

Насамперед, це - оптимізація маршрутів.

Сервіс автоматично формує маршрути, враховуючи всі задані користувачем параметри: години роботи точок та машин, вантажопідйомність, вага товару, розподіл точок по районам, розташування товару на різних складах, пробки на дорогах та багато інших важливих факторів. У результаті користувач отримує готові маршрути, які передаються водієві в мобільний додаток або друкуються у формі маршрутного листа. Навіть досвідчений логіст не може врахувати повною мірою всі необхідні параметри при ручному формуванні маршрутів. Але сервіс підбирає оптимальний маршрут згідно з індивідуальними вимогами користувача: комусь потрібен максимально короткий маршрут, інші – можуть пожертвувати тривалістю та довжиною маршруту, але хочуть, щоб торгові точки були відвідані строго без запізнень або очікувань, третім – найважливіше повне завантаження машин товаром. Користувачі можуть мати безліч інших вимог до маршрутів, але, безсумнівно, всі вони задовольняються за допомогою налаштування сервісу «під себе».

Друге - розрахунок рентабельності маршрутів та виключення нерентабельних точок.

При розрахунку маршрутів сервіс дозволяє бачити не тільки пробіг і час, але й витратну частину. Для цього використовується тарифікація, яка дозволяє враховувати затрати для різних автомобілів. Наприклад, одному водієві компанія платить погодинно або за кілометри, а інший – отримує стандартну суму за кожний виїзд. Звичайно ж, насамперед сервіс підбирає для планування автомобілі з вигіднішими тарифами. На цьому "фінансові" можливості системи не обмежуються. Користувач також може розраховувати рентабельність маршрутів. Цей розрахунок дозволяє виключати нерентабельні точки з маршруту або розраховувати для них необхідний додатковий прибуток, що дозволить завжди отримувати максимально вигідні маршрути.

Розрахунок рентабельності допомагає зрозуміти, як працює транспортна служба: у "плюс" чи "мінус". Якщо витрати в більшості випадків більші за прибуток - це вказує на те, що настав час не тільки шукати нові способи оптимізації витрат, але й переглядати вартість доставки.

Третє - облік витрат та вартості палива.

 В умовах дефіциту та підвищення вартості палива дуже важливо вести його облік. ANT-Logistics дозволяє автоматизувати цей процес. Сервіс розраховує витрату та вартість палива для планового маршруту, сформованого сервісом, а також фактичного маршруту, який був виконаний автомобілем.

І наостанок - контроль доставки.

Один із способів знизити витрати – це збільшити контроль. Не секрет, що пересування на автомобілях в особистих цілях, злив палива, накрутка пробігу, шахрайські домовленості з логістами можуть використовуватися водіями з метою збільшення власного прибутку. Але такі дії сильно б'ють по кишені власників компаній.

Яким чином можна здійснити контроль? Насамперед, у ANT-Logistics є інтеграція з сервісами GPS-трекінгу, завдяки яким можна відстежувати місцезнаходження автомобілів та бачити фактичний маршрут руху. Також ці дані можна дізнатися за допомогою мобільного додатка ANT-Logistics. Логіст або адміністратор встановлює необхідні індивідуальні параметри, за якими сервіс відстежуватиме будь-які відхилення автомобілів від заданого маршруту: заїзди, несанкціоновані зупинки, збільшення або зменшення часу руху тощо. Сервіс у режимі онлайн виявляє такі відхилення та повідомляє про них. Крім того, можна порівняти плановий та фактичний маршрут водія, а також сформувати аналітичну звітність. Такий функціонал значно знижує ризик обману з боку логістів, водіїв та торгових агентів.

Які ж результати впровадження ANT-Logistics у бізнес?

За даними користувачів, сервіс дозволяє знизити пробіг транспорту приблизно на 20%. За рахунок оптимізації маршрутів компанії обслуговують у середньому на 30% більше клієнтів (торгових точок), використовуючи свій стандартний автопарк. При постійній кількості клієнтів (торгових точок) кількість задіяного транспорту скорочується на 15%, що дозволяє зменшити обсяг використання найманого транспорту. У підсумку аналіз даних показує, що завдяки впровадженню сервісу ANT-Logistics транспортні витрати компаній знижуються приблизно на 25%.

Хочете отримати безкоштовний аудит Ваших маршрутів та презентацію сервісу ANT-Logistics? Залишіть заявку на сайті.

 

Портал о розничной и оптовой торговле TradeMaster.UA 
 

 

TradeMaster в социальных сетях 

По поводу размещения Ваших материалов на портале пишите на press@trademaster.com.ua

 

Коментарі

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від спаму

Повідомлення*