10 березня 2023

Особливості виготовлення «Молочного» батона: як досягнути ідеального смаку та тривалої свіжості – секрети від технологів ТМ «Рум’янець»

Особливості виготовлення «Молочного» батона: як досягнути ідеального смаку та тривалої свіжості – секрети від технологів ТМ «Рум’янець»

3597

Виклики 2022 року стали справжнім лакмусовим папірцем для виробників хлібобулочної продукції і чітко виокремили сегмент продуктів, які входять до базового споживчого кошика українців. Флагманом серед булочних виробів незмінно лишається батон «Молочний». Батон вже став традиційним для українського столу, тож споживачі мають чіткі вимоги до якості, смаку та тривалості свіжості продукту. Як виготовляється справжній «Молочний» батон та як забезпечити тривалу свіжість продукту без хлібопекарських поліпшувачів розповіли технологи ТМ «Рум’янець».

Чому батон «Молочний» у топі серед українських споживачів?

Буханець білого та буханець чорного хліба – класика українського столу. Завдяки особливому ніжному смаку батон відмінно поєднується з різноманітними продуктами та доповнює улюблені страви. Впродовж років, батон займав чільне місце у споживчому кошику, ця традиція не змінилась і донині.

В асортименті продукції ТМ «Рум'янець» батон «Молочний» з'явився ще у 2008 році. Відтоді рецептура цього батона настільки полюбилась споживачам, що «Молочний» став справжнім флагманом серед булочних виробів «Рум'янця». Завдяки ретельній роботі технологів, вдалось створити рецептуру надзвичайно збалансованого батона з витонченим молочним смаком, апетитним вершковим ароматом, тонкою золотою скоринкою та пористим, ніжним м'якушем.

Довершений смак завдяки досконалому поєднанню рецептури та технологій

Для виготовлення високоякісних батонів необхідно використовувати, відповідно, високоякісні інгредієнти.  На виробництві ТМ «Рум’янець» існують чіткі критерії якості як для борошна, так і для решти інгредієнтів, які потрапляють у продукт. Поряд з тим, склад батона традиційний – без використання жодних домішок і хлібопекарських поліпшувачів. Для виготовлення «Молочного» в рецептурі додатково використовується суха молочна сироватка, сухе знежирене молоко та маргарин. Ці інгредієнти надають виробу приємний вершковий запах з солодким, молочним присмаком.

Одним із секретів особливого ніжного смаку батона «Молочного» є використання справжньої опари. Завдяки опарі усі інгредієнти максимально розкривають свій смак, а хлібний м’якуш стає ніжним і пухким та не кришиться при нарізанні.

Випікається батон «Молочний» в ротаційних печах зі зволоженням. Таким чином вдається досягнути тонкої, глянцевої скоринки, яка є візитівкою цього булочного виробу.