10 квітня 2023

Тренди та традиції великодньої випічки: пасхальний асортимент ТМ «Рум’янець»

Тренди та традиції великодньої випічки: пасхальний асортимент ТМ «Рум’янець»

3846

В українській гастрономічній традиції великодня випічка займає особливе місце. Навіть за найскладніших умов духмяна паска – невід’ємний атрибут великоднього кошика. Впродовж останніх років кількість рецептів пасхальної здоби стрімко зросла. Поряд з традиційними пасками на великодніх столах з’явилась святкова випічка за особливими рецептурами. Серед головних трендів – сирне тісто, різноманітні сухофрукти і горіхи у складі та, обов’язково, стильна оздоба. Орієнтуючись на запити споживачів зі смаками та рецептурами експериментують і сучасні виробники великодньої здоби.  Так, наприклад, ТМ «Рум’янець» до Великодня завжди готує комбіновану лінійку продукції у якій поєднуються паски з трендовими рецептурами та улюблені традиційні смаки. 

Особливості великодньої здоби від ТМ «Рум’янець»

Цьогоріч асортимент великодньої випічки торгової марки налічує дев’ять пасок та святкові какао-імбирні пряники з ручним розписом. Усю лінійку можна умовно розділити на дві частини – традиційні паски та популярні новинки (з сирним тістом, шоколадними краплями, екзотичними міксами смаків (ананас та апельсин), тощо).

Спечена паска повинна мати ніжний, пухкий м’якуш і духмяний аромат, за який ми так любимо великодню випічку. Саме тому, технологи ТМ «Рум’янець» дуже ретельно працюють над рецептурами, які у масштабах великого виробництва дозволяють спекти довершені паски зі справжнім домашнім смаком.

Серед головних секретів – використання опари. Вона є у рецептурі кожної паски «Рум’янця». Завдяки опарі природньо розкривається смак усіх інгредієнтів, а після випічки великодня здоба має особливий духмяний аромат і пишний та ніжний м’якуш.

Важливу роль відіграє якість інгредієнтів, розповідають технологи «Рум’янця». Саме тому, на виробництві для випікання пасок використовують борошно вищого сорту та лише свіжі курячі яйця (які часто інші виробники замінюють на яєчний порошок). Для того, щоб створити ніжний вершковий смак та аромат, у рецептурі певних пасок використовується якісне сухе молоко. Родзинки та інші сухофрукти на «Рум’янці» перебираються вручну, тож у паски потрапляють лише добірні шматочки сушених ягід і фруктів.

Окрім смаків на «Рум’янці» ретельно пропрацювали й пакування кожної паски. Частина великодньої продукції упакована у стильні коробки в кольорах, які вдало підкреслюють особливий «характер» кожної паски.

Паска «Княжа»

Паска, яку сміливо можна назвати великоднім бестселлером «Рум’янця». Виготовлена на опарі, з додаванням ароматної обліпихової олії. М’якуш цієї паски надзичайно ніжний і пористий та має приємний сонячно-жовтий колір. Окрім того, кожен шматочок щедро наповнений добірними сушеними фруктами та овочами (розинки, вишні, чорноплідна горобина, черешні, аґрус, цукіні, морква).

Маківка «Княжої» прикрашена цукатами та мигдалем. Завдяки ошатному пакуванню та зручному грамажу (800 г) – ця паска стане чудовим подарунком та прикрасою великого святкового столу.