Все про центрифуги для сушки салату: інформація від експертів Normak.com.ua
![](/im/4784939-normak-preview__sushki-dlya-zeleni-trademaster-ua__2020-12-10.jpg)
Листя салату після миття потрібно ретельно просушити. Інакше у готових стравах з нього будуть стікати масла і соуси. Тому процесу сушіння салату, особливо на професійній кухні, приділяється велике значення.
Погано висушене листя салату не дозволяє в повній мірі насолодитися смаком страви.
Для цього використовується спеціальне обладнання — центрифуги для зелені (normak.com.ua/sushki-dlya-zeleni).
Перші пристосування для сушки салату
Найперші варіанти центрифуг з’явилися в XIX столітті. Але вони були непрактичними і не мали майже нічого спільного з сучасними варіантами. Це були дротяні кошики, які потрібно було струшувати і обертати вручну, поки вода не стече з продуктів.
Одним з перших варіантів центрифуг була дротяна корзина, яку потрібно було за допомогою присосок фіксувати на раковині. У процесі використання пристрою вся вода розбризкувалася навколо, в тому числі і безпосередньо на кухаря.
У 1971 французький винахідник Жан Мантле запатентував побутову сушарку-центрифугу. А в 1974 році він отримав патент на сушарку, яка була призначена безпосередньо для салатів та інших продуктів харчування.
Конструкція цього пристрою за принципом дії була схожа з тими, які використовуються сьогодні. Дві ємності. Внутрішня ємність (друшляк) обертається навколо осі. Через отвори стікає волога і залишається на дні зовнішньої чаші.
Управління пристроєм здійснювалося за допомогою обертального механізму на кришці.
Сучасні варіанти
Сучасні центрифуги для салату так само складаються з:
- • двох ємностей;
- • кришки з обертовим механізмом.
Вони підходять для сушіння не тільки салатного листя, а й:
- • капусти та шпинату;
- • кінзи, базиліка та іншої зелені;
- • нарізаної картоплі;
- • ягід;
- • нарізаних баклажани і кабачків.
Різновиди сушок для салату і зелені
Центрифуги можна розділити на ручні та електричні.
Електричні сушарки використовуються там, де продукти обробляються в промислових масштабах. Обсяг таких центрифуг часто перевищує 100 літрів. Висока вартість електричних сушарок плюс витрати на електроенергію роблять недоцільним їх використання в кафе і ресторанах.
Механічні центрифуги запускаються вручну. Можливі варіанти механізмів:
- • ручка, що обертається;
- • ручка-кнопка;
- • мотузковий механізм з кільцем.
Ручного пристрою для сушки зелені цілком достатньо для того, щоб задовольнити потреби ресторану, кафе або відділу кулінарії в супермаркеті. Така сушарка коштує значно менше електричної, до того ж її простіше транспортувати і зручніше мити.
Метал або пластик
Центрифуги для сушіння салату бувають пластиковими (normak.com.ua/sushki-dlya-zeleni) та металевими. Ці матеріали можуть контактувати з продуктами харчування. До того ж, вони є міцними, а значить спокійно витримують повсякденну активну експлуатацію в закладах громадського харчування.
За металом і пластиком просто доглядати. Такі сушарки можна мити з використанням миючих засобів.
Додаткові функції
Опціонально у сушарках для салату можуть бути встановлені:
- • дренажна система;
- • кнопка «Стоп» для моментальної зупинки обертання;
- • додаткові насадки для нарізки;
- • ручки для транспортування (іноді їх замінюють зручні виїмки на кришці).
Як обрати ручний пристрій для сушки салату?
Визначтеся з обсягом
Обираючи центрифугу, визначтеся, який обсяг овочів ви плануєте сушити. Наприклад, ручна сушка об’ємом 12 літрів вміщує, в середньому, 3 качана салату, а сушка об’ємом 25 літрів — 6–7 качанів.
Не забувайте про комфортне використання
Зверніть увагу на зручні ручки, щоб пристрій можна було легко транспортувати.
Рекомендуємо також переглянути гастроємності для викладки зелені та продуктів в каталозі компанії «НОРМАК».
Обирайте якісний матеріал
Пластикові сушарки легше металевих. Але пластик повинен бути міцним і якісним. Тоді центрифуга прослужить вам довго.
Залишилися питання? Зверніться по допомогу до фахівців «НОРМАК». Ми знаємо все про професійне обладнання для HoReCa.
Контакти «Нормак»
Сайт: https://normak.com.ua
Телефони: 044 383-59-50, 068 564-58-52, 066 055-18-99
Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна
E-mail: info@normak.com.ua
Facebook: fb.com/normakcomua
Instagram: instagram.com/normak_ua/
Матеріал підготовлений до пубікаціі
в Ideas Bureau Slav.ua
![Ideas Bureau Slav.ua — комплексне просування вашого бізнесу. Надійно. Професійно. Ideas Bureau Slav.ua — комплексне просування вашого бізнесу. Надійно. Професійно.](https://slav.ua/img-articles/slav-ua/Slav-ua__Logo__Vert__92x92px.png)
Додати коментар