10 грудня 2020

Все про центрифуги для сушки салату: інформація від експертів Normak.com.ua



  1. Перші пристосування для сушки зелені
  2. Різновиди сучасних сушарок
  3. Поради як обрати сушарку для салату

Листя салату після миття потрібно ретельно просушити. Інакше у готових стравах з нього будуть стікати масла і соуси. Тому процесу сушіння салату, особливо на професійній кухні, приділяється велике значення.


Погано висушене листя салату не дозволяє в повній мірі насолодитися смаком страви.


Для цього використовується спеціальне обладнання — центрифуги для зелені (normak.com.ua/sushki-dlya-zeleni).

Перші пристосування для сушки салату

Найперші варіанти центрифуг з’явилися в XIX столітті. Але вони були непрактичними і не мали майже нічого спільного з сучасними варіантами. Це були дротяні кошики, які потрібно було струшувати і обертати вручну, поки вода не стече з продуктів.


Одним з перших варіантів центрифуг була дротяна корзина, яку потрібно було за допомогою присосок фіксувати на раковині. У процесі використання пристрою вся вода розбризкувалася навколо, в тому числі і безпосередньо на кухаря.


У 1971 французький винахідник Жан Мантле запатентував побутову сушарку-центрифугу. А в 1974 році він отримав патент на сушарку, яка була призначена безпосередньо для салатів та інших продуктів харчування.

Конструкція цього пристрою за принципом дії була схожа з тими, які використовуються сьогодні. Дві ємності. Внутрішня ємність (друшляк) обертається навколо осі. Через отвори стікає волога і залишається на дні зовнішньої чаші.

Управління пристроєм здійснювалося за допомогою обертального механізму на кришці.

Сучасні варіанти

Сучасні центрифуги для салату так само складаються з:

  • • двох ємностей;
  • • кришки з обертовим механізмом.

Вони підходять для сушіння не тільки салатного листя, а й:

  • • капусти та шпинату;
  • • кінзи, базиліка та іншої зелені;
  • • нарізаної картоплі;
  • • ягід;
  • • нарізаних баклажани і кабачків.

Різновиди сушок для салату і зелені

Центрифуги можна розділити на ручні та електричні.

Електричні сушарки використовуються там, де продукти обробляються в промислових масштабах. Обсяг таких центрифуг часто перевищує 100 літрів. Висока вартість електричних сушарок плюс витрати на електроенергію роблять недоцільним їх використання в кафе і ресторанах.

Механічні центрифуги запускаються вручну. Можливі варіанти механізмів:

  • • ручка, що обертається;
  • • ручка-кнопка;
  • • мотузковий механізм з кільцем.

Ручного пристрою для сушки зелені цілком достатньо для того, щоб задовольнити потреби ресторану, кафе або відділу кулінарії в супермаркеті. Така сушарка коштує значно менше електричної, до того ж її простіше транспортувати і зручніше мити.


Метал або пластик

Центрифуги для сушіння салату бувають пластиковими (normak.com.ua/sushki-dlya-zeleni) та металевими. Ці матеріали можуть контактувати з продуктами харчування. До того ж, вони є міцними, а значить спокійно витримують повсякденну активну експлуатацію в закладах громадського харчування.

За металом і пластиком просто доглядати. Такі сушарки можна мити з використанням миючих засобів.

Додаткові функції

Опціонально у сушарках для салату можуть бути встановлені:

  • • дренажна система;
  • • кнопка «Стоп» для моментальної зупинки обертання;
  • • додаткові насадки для нарізки;
  • • ручки для транспортування (іноді їх замінюють зручні виїмки на кришці).

Як обрати ручний пристрій для сушки салату?

Визначтеся з обсягом

Обираючи центрифугу, визначтеся, який обсяг овочів ви плануєте сушити. Наприклад, ручна сушка об’ємом 12 літрів вміщує, в середньому, 3 качана салату, а сушка об’ємом 25 літрів — 6–7 качанів.

Не забувайте про комфортне використання

Зверніть увагу на зручні ручки, щоб пристрій можна було легко транспортувати.


Рекомендуємо також переглянути гастроємності для викладки зелені та продуктів в каталозі компанії «НОРМАК».


Обирайте якісний матеріал

Пластикові сушарки легше металевих. Але пластик повинен бути міцним і якісним. Тоді центрифуга прослужить вам довго.

Залишилися питання? Зверніться по допомогу до фахівців «НОРМАК». Ми знаємо все про професійне обладнання для HoReCa.

Контакти «Нормак»

Сайт: https://normak.com.ua

Телефони: 044 383-59-50, 068 564-58-52, 066 055-18-99

Адреса: вул. Робоча 89, м. Дніпро, 49008, Україна

E-mail: info@normak.com.ua

Facebook: fb.com/normakcomua

Instagram: instagram.com/normak_ua/


Матеріал підготовлений до пубікаціі
в Ideas Bureau Slav.ua

Ideas Bureau Slav.ua — комплексне просування вашого бізнесу. Надійно. Професійно.

 

 

Ваш коментар буде першим.

Додати коментар

Ваше імя*


Захист від СПАМ

Сообщение*



Всі компанії "Постачальники nonfood"